Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Εμφατικό διπλό Άγιος Προκόπιος - Ποταμιά 0 - 3

agios potamia0-3

13η αγωνιστική - 4η δευτέρου γύρου

Εμφατικό διπλό

Με αρκετά πειστικό τρόπο η Ποταμιά πέρασε από την Παλαιοκατούνα, καθώς επικράτησε με 3-0 του τοπικού Αγίου  Προκοπίου. Η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (15.00) στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΣΠΝΕ.

Συνθέσεις ομάδων
Άγιος Προκόπιος
(Καραγιάννης Δ.): Κολοκώτσιος Απ., Λαθύρης Δ., Τσάκνης, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Τσίπρας, Πλακιάς, Βασιλείου Γ. (46΄ Καραγιάννης Α.), Παρούτσας (46΄ Τσιάμης), Πάτρου, Λαθύρης Γ.
Ποταμιά (Κολόκας Σπ.): Χατζιράι, Μπίκας, Μπούρας Α., Αζακάς, Κοσμάς, Ζαγκότσης Γ., Καλτσής (46΄ Μπούρας Σ.), Κοτρώνης, Γιαννόπουλος, Σαπούνης (80΄ Στόκας), Γιαννακόπουλος.
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιορτός Κώστας (Σύνδεσμος Φθιώτιδας), με βοηθούς του Λάμπρου Βασίλη (ΕΠΣ Ευρυτανίας) και Πατάγια Γιώργο (Σύνδεσμος Φθιώτιδας).

Πολύ κακοί και ασύνδετοι ήταν στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς τα ηνία στο σκορ και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στην επανάληψη, ο Άγιος Προκόπιος ανέβηκε αισθητά και έχασε πέναλτι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Προς το τέλος η Ποταμιά πέτυχε άλλα δύο τέρματα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι.
1ο ημίχρονο: Στο δοκάρι σταμάτησε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλακιά στο 5ο λεπτό, ενώ στο 9΄, σε εκτέλεση φάουλ του Κοσμά, ο Κολοκώτσιος έδιωξε άτσαλα τη μπάλα πάνω στον Γιαννακόπουλο και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στο 20΄, ο σκορερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε «φάτσα» με το αντίπαλο τέρμα, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 24΄, η κοντινή κεφαλιά του Γκούρλια πέρασε μόλις πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, ενώ σωστά αντέδρασε ο Κολοκώτσιος σε σουτ του Μπίκα (29΄) έξω από την περιοχή και δεξιά και του Καλτσή (45΄) από κοντινή απόσταση.
2ο ημίχρονο: Στο 60΄, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Αζακά μετά από προσπάθεια του Γκούρλια, όμως ο Πλακιάς που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον νεαρό Χατζιράι. Αμέσως μετά καλή ευκαιρία έχασε και η Ποταμιά, όμως ο Κολοκώτσιος αντέδρασε σωστά σε κοντινή προσπάθεια του Γιαννακόπουλου, ενώ εκ νέου «όχι» στον Πλακιά είπε ο Χατζιράι σε μακρινό σουτ που επιχείρησε ο αριστεροπόδαρος μεσοαμυντικός. Στο 75΄, σε σέντρα από τα δεξιά ο Τσιάμης έπιασε την κεφαλιά, όμως ανακόπηκε λίγο πριν τη γραμμή, ενώ στην επαναφορά το σουτ Τσίπρα βρήκε σε σώματα παιχτών της Ποταμιάς, που απομάκρυναν στη συνέχεια τη μπάλα. Στο 78΄, ο Ζαγκότσης εκμεταλλεύτηκε την καλή σέντρα-φάουλ του Γιαννόπουλου και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ενώ το τελικό 0-3 διαμόρφωσε λίγο πριν το τέλος ο Στόκας με πλασέ από θέση μέσα και αριστερά, μετά την μπαλιά-απομάκρυνση του Μπούρα Σ.

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (9΄) 0-1 Γιαννακόπουλος, (78΄) 0-2 Ζαγκότσης, (89΄) 0-3 Στόκας. * Χαμένο πέναλτι: (60΄) Πλακιάς. * Διακριθέντες Αγίου Προκοπίου: Νταλαφούρας, Λαθύρης Δ., Λαθύρης Γ. * Διακριθέντες Ποταμιάς: Κοσμάς, Ζαγκότσης, Χατζιράι.

Στο… παρασκήνιο
* Στον Άγιο Προκόπιο έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα ο  προπονητής της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας.
* Στη μεσοεπιθετική γραμμή αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο συνήθως τερματοφύλακας  Γιώργος Λαθύρης.
* «Αν κάποιος πρέπει να έχει παράπονα από τη διαιτησία, αυτοί πρέπει να είμαστε εμείς… Δεν ωφελούν οι δηλώσεις εντυπωσιασμού» τόνισε στα Ευρυτανικά Νέα ο προπονητής του Αγίου Προκοπίου Δημήτρης Καραγιάννης και συμπλήρωσε λέγοντας: «Κακό παρά καλό μας κάνει πως η καταγωγή του Αρχιδιαιτητή (σ.σ. Νίκος Λαθύρης) είναι από την Παλαιοκατούνα…».