Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο Δήμος Αγράφων και το Νέο Αργύρι τίμησαν τον σπουδαίο Ευρυτάνα παραολυμπιονίκη, Χρήστο Ταμπαξή (βίντεο)

Δόξα και τιμή σε ένα από τα πιο άξια τέκνα της Ευρυτανίας, τον παραολυμπιονίκη Χρήστο Ταμπαξή, επεφύλασσε ο Δήμος Αγράφων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Αργυρίου, την Παρασκευή 17/8, στη γενέτειρά (εκ μητρός) του, το Ν. Αργύρι.tampaxis brabeusi_neo_argyri1

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής απένειμε τιμητική πλακέτα στον Χρήστο Ταμπαξή, έναν αθλητή που υπερνίκησε τις φυσικές δυσκολίες και κατέγραψε σπουδαία καριέρα, μια πορεία ετών με αμέτρητες διακρίσεις στις πισίνες, παραολυμπιακά μετάλλια, ρεκόρ και διακρίσεις.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ευτυχής, που ως δήμαρχος Αγράφων, μου δίνεται η δυνατότητα να αποδώσω τιμητική πλακέτα σε έναν ολυμπιονίκη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαμπαλής, που αναφέρθηκε εν περιλήψει στην πλούσια καριέρα του 41χρονου σήμερα Ταμπαξή και χαρακτήρισε «τεράστια τιμή» για το Νέο Αργύρι το ότι από εκεί κατάγεται ένας τόσο σπουδαίος αθλητής.

Τιμητική πλακέτα στον Χρήστο απένειμε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αργυρίου, με τον εκπρόσωπό του να χαρακτηρίζει «μεγάλη ημέρα» για το χωριό τη συγκεκριμένη βραδιά.

Βίντεο του Νίκου Ζαχαράκη από την εκδήλωση προς τιμήν του Χρ. Ταμπαξή

Περήφανος ως Ευρυτάνας

Η βραδιά φορτίστηκε συγκινησιακά όταν η μητέρα του παραολυμπιονίκη, κα Ειρήνη, ανέγνωσε κείμενο του γιου της.

Ο Ταμπαξής δήλωσε περηφάνια και συγκίνηση που έγινε δέκτης τιμών από τη γενέτειρά του. «Μεγάλωσα με πολλή αγάπη για τα χωριά μας, τις ιστορίες, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας», ανέφερε εκ μέρους του Χρήστου η μητέρα του. «Κατάγομαι από αυτόν τον δύσκολο αλλά υπερήφανο και ξεχωριστό τόπο, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες τα παιδιά βγαίνουν νικητές και κατακτούν κορυφές και βάθρα σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους τομείς», σημείωσε καταλήγοντας.

Αθλητής – πρότυπο

Ο γεννημένος το 1977 Χρήστος Ταμπαξής πήρε το ολυμπιακό «βάπτισμα του πυρός» το μακρινό 1996 (Ατλάντα) και έκτοτε δήλωνε σταθερά «παρών» στο ραντεβού των Παραολυμπιακών (Σίδνεϋ, Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο και Ρίο), έχοντας κατακτήσει συνολικά πέντε (5) μετάλλια στην κολύμβηση και σημειώνοντας δύο παγκόσμια ρεκόρ. Ήταν, επίσης, ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους αγώνες του Λονδίνου το 2012, ενώ το Δημοτικό Κολυμβητήριο Βύρωνα φέρει το όνομά του.

tampaxis athina_2004