Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Επιστροφή στα θρανία για 293 μαθητές στα χωριά των Αγράφων. Παρουσία του Μητροπολίτη οι αγιασμοί (ΦΩΤΟ)

Στα χωριά του δήμου Αγράφων βρέθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, που χοροστάτησε στους αγιασμούς που τελέστηκαν σε Δυτική Φραγκίστα, Κρέντη και Κερασοχώρι -συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κίτσιο, εντετελμένους δημοτικούς συμβούλους, πρόεδρους των Τ.Κ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Θανάση Τσαπρούνη. 1

Από τον Αγιασμό στο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Κρέντης, παρουσία του κ. Γεωργίου

«Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Γεώργιος μίλησε με πατρική αγάπη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά και συμβουλεύοντας τους γονείς και τους μαθητές να εμπιστεύονται τους εκπαιδευτικούς.  Ο Δήμαρχος Αγράφων, αφού ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο για την παρουσία του και τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή, καθώς για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης, ευλογεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε σχολεία του Δήμου Αγράφων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αγράφων.

Οι Αντιδήμαρχοι κ. Αποστόλης Μάκκας, κ. Στέφανος Τσιαμάκης και κ. Κώστας Τάκης βρέθηκαν στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων Ραπτοπούλου, Γρανίτσας και Δάφνης αντίστοιχα.

Πρώτο κουδούνι χτύπησε και για τους μαθητές των σχολείων της Παλαιοκατούνας, της Βαλαώρας, της Δαφνούλας και των Αγράφων, στα οποία λειτουργούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

2

Πρώτη ημέρα στο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας

Το μαθητικό δυναμικό

Με λιγότερα εκπαιδευτικά μέσα (πχ φροντιστήρια) και από διαφορετική αφετηρία αρχίζουν -και- τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και μαθήτριες των Αγράφων.

Βέβαια, το ευτύχημα είναι πως φέτος, δεν υπάρχει κανένα κενό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αγράφων, ενώ τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι ελάχιστα, τα οποία και αναμένεται να καλυφθούν.

Το μαθητικό δυναμικό του δ. Αγράφων φθάνει τα 293 άτομα, από το Νηπιαγωγείο έως την τελευταία τάξη του Λυκείου.

5

Από τον αγιασμό στη Δυτ. Φραγκίστα

Στην Α/θμια Εκπαίδευση, όλα τα Νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν με μονοψήφιο αριθμό νηπίων: 9 στο Ραπτόπουλο, 7 στην Παλαιοκατούνα, 6 στη Δαφνούλα, 5 στην Κρέντη, 4 στη Βαλαώρα, 3 στη Δυτ. Φραγκίστα, 2 στη Γρανίτσα και ένα στα Άγραφα.

Στα Δημοτικά, πολυπληθέστερο σχολείο εμφανίζεται αυτό του Ραπτοπούλου με 31 μαθητές, και ακολουθεί της Παλαιοκατούνας με 25. Η υπόλοιπη κατανομή ανά Δ.Σ έχει ως εξής: Κρέντης 22 μαθητές, Βαλαώρας 17, Δυτ. Φραγκίστας 16, Δαφνούλας 9, Αγράφων 4, Γρανίτσας 4 και Δάφνης 2.

Αντίστοιχα, στη Β/θμια Εκπαίδευση, 15 μαθητές φοιτούν στο Γυμνάσιο και 14 στις Λ.Τ Κερασοχωρίου, 13 στο Γυμνάσιο και ακόμα 9 στο ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας. Σε 13 μαθητές ανέρχεται το δυναμικό του Γυμνασίου Γρανίτσας, ενώ στις Λ.Τ του ίδιου χωριού θα φοιτήσουν 16 αγόρια και κορίτσια.4

Στην Κρέντη

3

Στο Κερασοχώρι