Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

ev media-logo

Νέα σύμβαση δύο (2) εκατ. ευρώ για τον δρόμο των Αγράφων. Αριστείδης Τασιός: «Επιλύουμε χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ - ΑΓΡΑΦΑ», προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.agrafa-dromos-asfaltos1

 

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, προς χωριό Άγραφα του Δήμου Αγράφων και περιλαμβάνει εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και τεχνικών σε τμήμα του επαρχιακού, οδικού δικτύου από διασταύρωση Αγράφων έως Άγραφα, μήκους 4.000μ.

Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης οδού μέσου πλάτους 5-5,5 μέτρων, σε περιοχή με έντονο ανάγλυφο βραχωδών σχηματισμών. Στόχος της παρούσας εργολαβίας είναι η βελτίωση της προσπελασιμότητας σε αυτό το τμήμα του επαρχιακού δικτύου, για όλες τις εποχές του χρόνου. Σύμφωνα με την κυκλοφορία και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού, προτείνεται η κατασκευή οδοστρώματος με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3.00μ., έρεισμα πλάτους 0.50 μ. στα κατάντη, ενώ στα ορύγματα θα κατασκευαστεί τριγωνική επενδεδυμένη τάφρος πλάτους 0.50 μ. περίπου. Η χρηματοδότηση του έργου, γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής:

«Με το έργο αυτό κάνουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, της δημιουργίας πρόσβασης με ασφαλτόστρωση στα χωριά των Αγράφων. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, επιλύουμε χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες και δίνουμε νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, με δημιουργία νέων, τουριστικών διαδρομών αλλά και συγκοινωνιακών διευκολύνσεων, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».