Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η υπογεννητικότητα είναι εθνικός εχθρός. Σημαντική συμφωνία υπέγραψε η Περιφέρεια Στερεάς

perifereia-hopegenesis1

"Στη Στερεά Ελλάδα, κάθε χρόνο, χάνουμε ένα χωριό 2.000 ανθρώπων. Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η διαρκής προσπάθεια να δημιουργούμε συνθήκες που θα επιτρέψουν στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν οικογένεια. Επικυρώσαμε τη συνεργασία μας με την Hopegenesis, με την οποία καλύπτουμε τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του τοκετού για γυναίκες που ζουν στις δυσπρόσιτες περιοχές της Περιφέρειας. Είναι ο δικός μας αγώνας για να ανατρέψουμε τα στατιστικά που δείχνουν τη μεγάλη μείωση στις γεννήσεις", αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης σε μήνυμά του, στις 9 Νοεμβρίου 2018.

 

Ο Περιφερειάρχης ανακοινώνει με αυτόν τον τρόπο την υπογραφή της συνεργασίας με την ΗOPEgenesis, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Αποστολή του είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες, έως τη μέρα του τοκετού τους και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αποτελεί τον ενδιάμεσο φορέα για την οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε γυναίκες, καλύπτοντας στο 100% τα έξοδά τους.