Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Επιχειρείν από τους μαθητές. Περιφερειακό διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα, διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Στερεάς

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των πέντε Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, προκηρύχθηκε ο 6ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Μαθητικής Επιχειρηματικότητας, που γίνεται με την αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, του Συνδ. Βιομηχανιών Στερεάς και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.diagonismos-epixeirmat-mathites-0

Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) και Γ’ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του νομού Ευρυτανίας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να προτείνουν τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, ένα σχέδιο με σαφή, ρεαλιστική και κατανοητή απεικόνιση των στόχων και δραστηριοτήτων της.

Μέσα από το διαγωνισμό δίνεται η ευκαιρία στους νέους να αναδείξουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους μέσα από υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ευκαιρίες δημιουργίας βιώσιμων μελλοντικών επιχειρήσεων. «Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, να ενδιαφερθούν, να ρωτήσουν, να μάθουν», σημειώνουν οι διοργανωτές. «Ειδικά σήμερα, που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αυτό που πρέπει να αντιτάξουμε είναι η δυνατότητά μας, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από την κρίση», αναφέρεται επίσης.

Το 1ο βραβείο αφορά έπαθλο 2.000 ευρώ, ενώ χρηματικά ποσά προβλέπονται -κλιμακωτά- για τις επτά καλύτερες εργασίες. Εργασίες θα υποβάλλονται έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019, μόνο ηλεκτρονικά, στη σελίδα του διαγωνισμού: www.chambers4youth.gr. Στην ίδια διεύθυνση παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες προς τους μαθητές.