Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

ev media-logo

«Να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά». Ο Γιάννης Αντωνίου ξεπερνά τα εμπόδια και στοχεύει την ελίτ της χιονοδρομίας

Μια χρονιά γεμάτη με υψηλές φιλοδοξίες και στόχο την καθιέρωση στο κορυφαίο επίπεδο, έχει ξεκινήσει ήδη, από τα τέλη Νοεμβρίου, για τον πρωταθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννη Αντωνίου.antoniou-giannis-dec18-0

Ο 23χρονος χιονοδρόμος έχει ήδη λάβει μέρος σε αγώνες σε Αυστρία και Ιταλία και παρότι αρχικά δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες, εντούτοις αγώνα με τον αγώνα και προπόνηση με την προπόνηση ανέκαμψε και βελτίωσε τόσο τις επιδόσεις του όσο και την ψυχολογία του.

Οι πρώτοι αγώνες

Πιο ειδικά, στις 24-25/11 ο Ευρυτάνας πρωταθλητής συμμετείχε σε αγώνα στο Pass Thurn της Αυστρίας, έχοντας μία 18η θέση και μια ακύρωση στο Σλάλομ, ενώ στις αρχές Δεκέμβρη (1-2/12) βρέθηκε στο Reiteralm (Αυστρία), όπου στο Γιγαντιαίο Σλάλομ είχε μια 71η θέση και μια ακύρωση. Πριν λίγες ημέρες, ο Αντωνίου ταξίδεψε στην Ιταλία και συμμετείχε σε μια σειρά αγώνων, από τις 11 έως τις 14/12, όπου παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος. Μάλιστα, στο Σλάλομ κέρδισε μια 20η θέση, αγωνιζόμενος σε υψηλό ανταγωνισμό.

Το πρόγραμμα του Γιάννη Αντωνίου για φέτος (σεζόν 2018-19)  περιλαμβάνει διεθνείς αγώνες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα και τη μεγαλύτερη διοργάνωση του 2019, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Αντρών-Γυναικών, στο Are της Σουηδίας, με τον κορυφαίο Έλληνα χιονοδρόμο να επιδιώκει να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο και να αγωνιστεί σε διοργανώσεις Europa Cup και World Cup, δίπλα στους καλύτερους χιονοδρόμους παγκοσμίως.

«Να καταφέρω να κάνω αυτό που θέλω»

Ο ίδιος έκανε και έναν σύντομο απολογισμό για το ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν, αναρτώντας στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί τα εξής:

«Μετά από ένα μήνα ταξιδιών και αγώνων ήρθε η ώρα τις επιστροφής στο σπίτι για μερικές μέρες. Είναι λίγο δύσκολο να κάνω έναν μίνι απολογισμό για το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν ξεκίνησα πολύ καλά, το αντίθετο θα έλεγα και αυτό λόγο μιας τενοντίτιδας στο γόνατο που με ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες. Έχασα πολύτιμες μέρες προπόνησης, πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό κομμάτι της σεζόν και αυτό μου στοίχισε πολύ στους πρώτους αγώνες.

Τελικά, μετά από ένα περίπου μήνα προπονήσεων και αγώνων σε Αυστρία και Ιταλία, κατάφερα να κάνω ένα λίγο καλύτερο αποτέλεσμα στο σλάλομ. Και αυτό μου δείχνει πως τίποτα δεν έχει χαθεί και με κάνει να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά αυτές τις λίγες μέρες, μέχρι τον επόμενο αγώνα για να καταφέρω να κάνω αυτό που θέλω και έχω στο μυαλό μου, για την φετινή χρονιά.».

(Photo: Kieran Norris)