Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Μειωμένος έως και 15% ο εορταστικός τζίρος στα καταστήματα του Καρπενησίου. Τη Δευτέρα 14/1 αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια λόγω κακοκαιρίας (ή και του κλίματος «τρομολαγνείας» που δημιουργήθηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ) την Πρωτοχρονιά αλλά κατά κύριο λόγο τα Θεοφάνια, έφεραν λιγότερους -από το αναμενόμενο- επισκέπτες στο Καρπενήσι και τα χωριά του, γεγονός που επηρέασε αρνητικά και την εμπορική κίνηση.6-5

«Ο απολογισμός των εορτών για τον εμπορικό κόσμο του Καρπενησίου δεν είναι θετικός, για ακόμα μία φορά βέβαια, δεν θα έλεγα ότι είναι και απολύτως αρνητικός», λέει στα «Ευρυτανικά Νέα» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας πως «…είχαμε μεγάλη πληρότητα τα Χριστούγεννα, μικρότερη την Πρωτοχρονιά και κάτω από το μισό πληρότητα για τη γιορτή των Θεοφανίων -γεγονός που έπαιξε ρόλο και στην κίνηση των καταστημάτων».

Όπως σημειώνει, οι καταναλωτές επέλεξαν να κάνουν τις αγορές τους κατά κύριο λόγο τις παραμονές των εορτών (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά), ημέρες κατά τις οποίες κορυφώθηκε και η κίνηση στην αγορά.

papadopoulou-spiridoula1-0

Σε σύγκριση με το 2017, εκτιμάται ότι η πτώση στον τζίρο των καταστημάτων ανήλθε (ή και ξεπέρασε) το 10% με 15%.  Συνολικά, τα χρόνια της κρίσης υπολογίζεται ότι τα έσοδα των εμπόρων έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Ανασταλτικός παράγοντας ήταν και ο άσχημος καιρός, καθώς λόγω κακοκαιρίας οι μετακινήσεις περιορίστηκαν στο ελάχιστο και μόνο για τα απαραίτητα.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αισιοδοξεί, πάντως, ότι η επάρκεια του χιονιού στο Βελούχι και η πλήρης λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου θα προσελκύσει κόσμο τα Σαββατοκύριακα του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και έμμεσα θα τονώσει λίγο την κίνηση στην αγορά της πόλης.

Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων

Το διάστημα αυτό, εξάλλου, θα βρίσκονται σε ισχύ οι χειμερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η κα Παπαδοπούλου απευθύνει κάλεσμα σε ντόπιους και επισκέπτες να προτιμήσουν την πόλη για τις αγορές τους, με τα μαγαζιά να υπόσχονται αξιόλογες προσφορές, εκπτώσεις και ποικιλία ειδών, δεδομένου ότι υπάρχει περίσσευμα εμπορεύματος που δεν διατέθηκε κατά τις γιορτές.