Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ζητούν να λειτουργήσει ξανά το δημοτικό σχολείο στη Βούλπη. Δώδεκα παιδιά μεταβαίνουν καθημερινά ως την Παλαιοκατούνα

Τον διορισμό εκπαιδευτικού και την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βούλπης, ζητούν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς κάτοικοι και μαθητές του χωριού. Όπως λένε, τα παιδιά, δώδεκα στον αριθμό, αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά και συχνά υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες ως το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκατούνας, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.boulpi-apopsi-xorio1-0

Θέλουν δάσκαλο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτοικοι και μαθητές είχαν γνωστοποιήσει το πρόβλημα στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Στην επιστολή τους ανέφεραν ότι τα παιδιά «…ταλαιπωρούνται καθημερινά αφού ξυπνούν από τις 5.30 για να ετοιμαστούν και να μεταβούν με αγροτικά και άλλα οχήματα σε άλλα σχολεία, με κίνδυνο πολλές φορές, λόγω καιρικών συνθηκών, τα οχήματα αυτά να βρεθούν σε κάποια χαράδρα». «Ύστερα από τα παραπάνω», σημείωναν επίσης, «υποβάλουμε θερμή παράκληση να διορίσετε δάσκαλο στο Δημοτικό Σχολείο Βούλπης».

Σήμερα ωστόσο η μεταφορά των μαθητών, γίνεται με μισθωμένο από την ΠΕ Ευρυτανίας, ΙΧ 7θεσιο επιβατικό όχημα: "… ασφαλές για τα παιδιά όπως προβλέπεται".

Με νέο έγγραφο και τίτλο 'Σχετικά με τον διορισμό δασκάλου στη Βούλπη', οι κάτοικοι αναφέρουν τα εξής:

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις των γονέων, οι κάτοικοι της Κοινότητας Βούλπης - Λογγιτσίου, θεωρούμε αναγκαίο το διορισμό Δασκάλου στο χωριό μας. Παρακαλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν ενδιαφέρον στο θέμα αυτό.

Επίσης, θέλουμε να συγχαρούμε τους γονείς των παιδιών για την προσπάθεια αυτή που έκαναν. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, κατάφεραν και έμειναν μόνιμα στο χωριό προσπαθώντας με διάφορες εργασίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια, ξανακούγονται πάλι οι φωνές, τα παιχνίδια, οι χαρές και τα τραγούδια στους δρόμους και στις πλατείες. Κι αυτό μας δίνει χαρά κι ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας.

Ευχαριστούμε

Με εντολή των κατοίκων».