Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

ev media-logo

Οπλίτες γιατροί στα Άγραφα. Στελεχώθηκαν τα Περιφερειακά Ιατρεία Γρανίτσας και Ραπτοπούλου - Δηλώσεις δημάρχου

Με δύο οπλίτες ιατρούς ενισχύονται οι Υπηρεσίες Υγείας στον Δήμο Αγράφων, κατόπιν αποφάσεως των Αναπληρωτών Υπουργών Άμυνας και Υγείας.oplites-agrafa-giatroi-0

Συγκεκριμένα, οι οπλίτες θητείας Πτυχιούχων Ιατρικής τοποθετήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στα Περιφερειακά Ιατρεία Γρανίτσας και Ραπτοπούλου, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον ίδιο το Δήμαρχο Αγράφων, κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγράφων παρέχει στους ιατρούς καταλύματα συστεγαζόμενα με τα ιατρεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο νόμος που επιτρέπει σε οπλίτες θητείας πτυχιούχων ιατρικής να ασκούν παράλληλα τη στρατιωτική τους θητεία με το αγροτικό τους, έχει συμβάλει αρκετά στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλάνιζε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Δήμου Αγράφων, όπου οι ιατροί συνήθως, λόγω απομόνωσης της περιοχής, δεν αποδέχονταν τη θέση, με αποτέλεσμα να μένουν κενά αρκετά από τα Περιφερειακά Ιατρεία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια των πολιτών.

«Σήμερα στελεχώνονται σταδιακά τα απομακρυσμένα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αγράφων, μετά από τεράστια προσπάθεια που έγινε από τον Δήμο τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που έχει επιτευχθεί στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου μας με οπλίτες ιατρούς. Πρόκειται για μια σημαντικότατη εξέλιξη για την οποία είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, ενώ γίνονται προσπάθειες για στελέχωση και των υπόλοιπων κενών ιατρείων του Δήμου μας».