Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Βράβευσαν το δίδυμο Θεοχάρη-Συκάρη για την πρώτη ελληνική ανάβαση στην κορυφή του όρους Κανγκτσενγιούνγκα

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης, που διεξήχθη στην Αθήνα (ξενοδοχείο Τιτάνια), απονεμήθηκαν διάφορα τιμητικά βραβεία.theoxaris-sykaris-brabeio-eooa-1

Εκεί βρέθηκαν και βραβεύτηκαν ο Βινιανίτης ορειβάτης Φώτης Θεοχάρης, μέλος του ΕΟΣ Καρπενησίου, και ο σχοινοσύντροφός του, Αντώνης Συκάρης, που τον Μάϊο του 2018 (20/5) έγιναν οι πρώτοι Έλληνες που πέτυχαν ανάβαση στην κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα, στα Ιμαλάια, στα 8.586 μέτρα.

«Ευχαριστώ πολύ την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης για την βράβευση. Τη βράβευση αυτή δεν την οφείλω στις επιτυχίες μου αλλά στις αποτυχίες μου· είναι οι αποτυχίες που σου δίνουν δύναμη να προχωρήσεις», σχολίασε σχετικά με τη βράβευση ο 27χρονος ορειβάτης.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι παρά το ότι διανύουμε χειμώνα, συνεχίζεται το εγχείρημα του Θεοχάρη για ανάβαση στα κυριότερα βουνά της Ελλάδας· απομένουν ακόμα 88 κορφές σε σύνολο 113. Η προσπάθεια είναι αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού».