Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ 30’ + ΦΩΤΟ) Το πρόγραμμά του για την Περιφέρεια και την Ευρυτανία ανακοίνωσε από τους Κορυσχάδες ο Δημ. Αναγνωστάκης

1-5

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (13/2), στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Στερεά… Υπεροχής» για την Περιφέρεια και την Ευρυτανία, προβάλλοντας τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης των νομών της Στερεάς. Στην ίδια εκδήλωση, άλλωστε, έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Ευρυτανίας (δείτε εδώ αναλυτικά).

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την ανάγκη συνεργασιών για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος για την Περιφέρεια και περιέγραψε τις συνέργειες αυτές ως το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο συνδυασμός του. Έκανε λόγο για την ανάγκη να αποκτήσει η Περιφέρεια περισσότερο δημοκρατικό χαρακτήρα και παρότι παραδέχθηκε πως η τρέχουσα περιφερειακή διοίκηση επικοινωνιακά θεωρείται επιτυχημένη, δεν έχει αντιμετωπίσει ζητήματα όπως η ερημοποίηση των ορεινών όγκων, η φτωχοποίηση των κατοίκων, η φθίνουσα πορεία στην αγορά, η τουριστική προβολή, η ανεργία.

Δεσμεύτηκε πως εάν εκλεγεί, θα εφαρμόσει ένα σχέδιο «κοινωνικής, θεσμικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης», περιγράφοντας τον άξονα κεντρικών πυλώνων πάνω στο οποίο θα βασιστεί. Η Ευρυτανίας, ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και στη λογική της ήπιας ανάπτυξης, με προτεραιότητα, όπως είπε, τη βελτίωση της προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας (εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο), την ενίσχυση μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη εναλλακτικών δραστηριοτήτων, την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της δασοπονίας, την ενθάρρυνση ενασχόλησης με πρότυπες καλλιέργειες.

«Ο τουρισμός από μόνος του, δεν φθάνει», τόνισε χαρακτηριστικά και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης του χιονοδρομικού και ορεινού τουρισμού.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, φίλοι του συνδυασμού, πρώην και νυν πολιτευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.α, γέμισαν τον χώρο και παρακολούθησαν την ομιλία Αναγνωστάκη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

 

3-1

4-2

5-0

7-3