Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Το ΚΚΕ στην Ευρυτανία. Υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου ο Δημήτρης Γκορόγιας, στην Περιφέρεια ο Κώστας Μπασδέκης

Ανοικτή σύσκεψη με σκοπό την οργάνωση της εκλογικής μάχης,  πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή (17/2) στο Εργατικό Κέντρο, η Λαϊκή Συσπείρωση και η ΚΟ Καρπενησίου του ΚΚΕ. mpakogeorgos-mpasdekis-gkorogias-KKE-0

Από αριστερά, οι: Γιώργος Μπακογιώργος, γραμματέας ΚΟ Καρπενησίου του ΚΚΕ, Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας και Δημήτρης Γκορόγιας, υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου

Στο πάνελ των ομιλητών κάθισαν οι κ. Δημήτρης Γκορόγιας, υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου και ο Κώστας Μπασδέκης υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε και ο πρώτος πυρήνας υποψηφίων, για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Οι βασικές θέσεις

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Δημήτρης Γκορόγιας, έκανε λόγο για συνεχιζόμενη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και αναφέρθηκε στο βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι δήμοι, για χάρη του «ματωμένου πλεονάσματος».

Όσον αφορά στην Ευρυτανία και οι δύο εισηγητές, εστίασαν στην ερήμωση που βιώνει ο τόπος, τη διαρκή μείωση κτηνοτρόφων και ζωικού κεφαλαίου, την ανεργία και αποψίλωση του νομού από νέους ανθρώπους, που δεν βρίσκουν (όσο και να θέλουν) κίνητρα, να παραμείνουν στον τόπο και να δημιουργήσουν οικογένεια· μίλησαν ακόμα για σχέδια, που θα βλάψουν το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο του ν. Ευρυτανίας.mpasdekis-gkorogias-KKE-1

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΓΚΟΡΟΓΙΑ

«…Τόσο σε γενικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο λαός έρχεται αντιμέτωπος με μια αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετείται πιστά τόσο από τα αστικά κόμματα, όσο και από τους τοπικούς τους εκπροσώπους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. «Η μόνη δύναμη που αντιστρατεύτηκε αυτή την πολιτική, τόσα χρόνια, ήταν το ΚΚΕ, γι’ αυτό και η ολόπλευρη ισχυροποίηση του θα είναι τελικά το μόνο αποτελεσματικό ανάχωμα, για να αποκρουστούν τα χειρότερα και να δει ο λαός βελτίωση της ζωής του», διαβάζουμε επίσης.

Στους παριστάμενους μεταφέρθηκε και η πείρα, από τους δήμους που διοικούνται από δημάρχους προσκείμενους στο ΚΚΕ και όσα έχουν πετύχει -με «σημαία» τον Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων, ο γραμματέας της ΚΟ Καρπενησίου του ΚΚΕ, Γιώργος Μπακογιώργος, προχώρησε στην ανακοίνωση μιας σειράς ονομάτων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

KKE-syskepsi-kosmos-ergatiko-2

Αναλυτικό ρεπορτάζ και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, μπορείτε να διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν (Τετάρτη 20/2)