Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

ev media-logo

Εκλογές και στοίχημα. Σπανό «βλέπουν» οι μπουκ για την Περιφέρεια, ακολουθεί ο Αναγνωστάκης - Βέβαιη η επικράτηση Μπακογιάννη

Από την έντυπη έκδοση της 20ης Μαρτίου 2019 (αρ. φύλλου 846)

Δύο μήνες -και κάτι- απομένουν για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών (θα γίνουν την Κυριακή 26 Μαΐου και οι επαναληπτικές στις 2 Ιουνίου), με τους συνδυασμούς να καταρτίζουν (και να ανακοινώνουν) τα ψηφοδέλτιά τους. Τα τελευταία χρόνια στο «παιχνίδι» των εκλογών έχουν μπει και οι στοιχηματικές εταιρείες, που προσφέρουν στους παίκτες μια σειρά από επιλογές για τις εκλογές. Ήδη, γνωστή ελληνική εταιρεία του χώρου έχει «βγάλει» αποδόσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές -όχι, όμως, ακόμα για τις βουλευτικές, καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής τους αποτελεί… γρίφο.kalpi-arxeio1

Στην Περιφέρεια Στερεάς

Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, φαβορί με απόδοση 1.60, σύμφωνα με τους μπουκ, φαντάζει ο Φάνης Σπανός, επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε Στην Καρδιά της Ελλάδας», που αποτελεί συνέχεια του συνδυασμού «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» που ίδρυσε ο Κώστας Μπακογιάννης πριν από 5 χρόνια.

Στη δεύτερη θέση υπάρχει του όνομα του Δημήτρη Αναγνωστάκη, υποψήφιου περιφερειάρχη με τον συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής» και Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης. Η εταιρεία προσφέρει απόδοση 4.00 για την πιθανότητα να εκλεγεί περιφερειάρχης.

Πολύ κοντά, με απόδοση 5.00, δίδεται η υποψηφιότητα του Απόστολου Γκλέτσου, που είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής «Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης». Στην τέταρτη θέση, με μεγάλη απόδοση (18) προσφέρεται η Κατερίνα Μπατζελή, που έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛΛ, ενώ… 35 φορές το ποντάρισμά του δίνει η εκλογή του Κώστα Μπασδέκη (ΚΚΕ).

Ακλόνητο φαβορί ο Μπακογιάννης

Τη βέβαιη άποψη πως ο Κώστας Μπακογιάννης θα κερδίσει τον Δήμο της Αθήνας, εκφράζει η ίδια στοιχηματική εταιρεία, που προσφέρει στο πολύ χαμηλό 1.08 τη νίκη του στις εκλογές· εάν, δηλαδή, κάποιος, ποντάρει 100 ευρώ στον επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», θα πάρει ως κέρδος μόλις οκτώ (8) ευρώ.

Εντύπωση (ή ίσως και όχι…) προκαλεί το φαβορί για τη δεύτερη θέση στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, που δεν είναι άλλος από τον Ηλία Κασιδιάρη, της Χρυσής Αυγής (με απόδοση 8). Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) με απόδοση 15 και ακολουθεί ο Πάνος Γερουλάνος με 20.

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, φυσικά δεν αποτελούν… θέσφατο, ωστόσο είναι δεδομένο πως δίνουν το κλίμα των εκλογών και τα φαβορί για επικράτηση, συνυπολογίζοντας, αφενός την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τους συσχετισμούς, αφετέρου το ποντάρισμα και την άποψη των παικτών.