Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Καμπάνια «Πάμε Ελλάδα» για τις σχολικές εκδρομές.Το βίντεο του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου για την Ευρυτανία μας

Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου συμμετέχει με δικό του βίντεο στην πανελλαδική καμπάνια του Υπουργείου Παιδείας «Αγαπώ & προβάλλω τον τόπο μου»

 video-gymnasio4444

Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής και προώθησης του κάθε νομού της Ελλάδας, υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η καμπάνια «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου». Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τόπου προορισμού σχολικών εκδρομών, τόσο για τα σχολεία της χώρας, όσο και για τα σχολεία του εξωτερικού, δημιούργησε ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα με το ενδεικτικό σύνθημα «Πάμε Ελλάδα-Schools, let’s go to Greece». 

Συγκεκριμένα, όπως είχαν δημοσιεύσει τα «Ευρυτανικά Νέα» σε αναλυτικό ρεπορτάζ (αρ. φύλλου 478/14-3-2012), ένα τμήμα ή μία τάξη ή ένα σχολείο μπορούσε να δημιουργήσει το δικό του έργο για την προβολή του τόπου του, με στόχο να προσελκύσει σχολεία από άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Το έργο είναι ένα βίντεο μέγιστης διάρκειας έως 5 λεπτών, το οποίο μπορεί να περιέχει εικόνες και φωτογραφίες της περιοχής, τραγούδι και χορό, γκράφιτι (σε ύφασμα ή σε χαρτί) ή άλλο δημιουργικό έργο που θα προτείνει το σχολείο. 

Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου και ανέβασε το δικό του βίντεο, διάρκειας 4,5 λεπτών, το οποίο παρουσιάζει όμορφες εικόνες από τον νομό μας. 

Στη δράση αυτή συνέβαλαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Κοτρώτσιος Γεώργιος και Παναγιωτή Αγάπη. Βέβαια, συμμετείχαν στη δημιουργία του βίντεο και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και συγκεκριμένα οι Παπαζέκου Μαρία, Κονδύλη Ναταλία, Μοτσιόλας Βασίλης, Μαργιώτη Γεωργία, Κεραμάρης Κωνσταντίνος, Μπούρα Δέσποινα, Μαυρογόνατου Ελένη, Μόκα Ειρήνη, Τριανταφύλλου Χριστίνα και Κοσμά Ιουλία, ενώ πολλοί ακόμη μαθητές προσέφεραν τις φωτογραφίες τους. 

Μάλιστα, σχεδόν 2 μήνες μετά από την ημερομηνία ανάρτησής του, στις 25 Μαρτίου 2012, το βίντεο έχει προβληθεί 3.097 φορές, λαμβάνοντας κατάταξη 356. Επίσης έχει συγκεντρώσει 1.128 ψήφους, λαμβάνοντας αξιολόγηση 4,71 με άριστα το 5, κάτι που αποτελεί ενδεικτικό της αξιόλογης προσπάθειας τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών.

Δείτε το βίντεο εδώ