Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Η ομιλία της Κατερίνας Μπατζελή στο Καρπενήσι, το πρόγραμμα για την Ευρυτανία & η 5άδα των υποψηφίων

Στο Καρπενήσι βρέθηκε, την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, η υποψήφια περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επικεφαλής του συνδυασμού «Πατρίδα μας η Στερεά», κα Κατερίνα Μπατζελή, στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας.22

Το πρωί της Τετάρτης (3/4) είχε σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, φορείς και εκπροσώπους συλλόγων, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιό, τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη, τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ενώ έλαβε ενημέρωση, επίσης, από τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου, Εργατικού Κέντρου, Εμπορικού Συλλόγου, κτηνοτρόφους, δασεργάτες και εκπροσώπους τοπικών συλλόγων.23

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αισιοδοξία στο Συνεδριακό

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα χθες (3/4), η Κατ. Μπατζελή ήταν η ομιλήτρια σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, εκεί όπου ανέπτυξε το όραμά της για τη Στερεά της επόμενης ημέρας και παρουσίασε την 5άδα των υποψηφίων του συνδυασμού της στον νομό Ευρυτανίας. Μαζί της ήταν και υποψήφιοι του συνδυασμού της και από άλλους νομούς της Περιφέρειας.

Στην ανακαινισθείσα αίθουσα του Συνεδριακού βρέθηκαν, μέλη της Ν.Ε του τοπικού ΚΙΝΑΛ, ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Λερογιάννης και υποψήφιοι του συνδυασμού του, φίλοι της παράταξης, ψηφοφόροι κ.α.

Πίστη και αισιοδοξία ότι η υποψήφια, Κατερίνα Μπατζελή, που έχει την πολιτική στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, είναι σε θέση να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

8

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Πατρίδα μας η Στερεά» τόνισε τον αναβαθμισμένο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα στάθηκε στις έντονες διαφοροποιήσεις που χαρακτηρίζουν την Περιφέρεια Στερεάς, από τα Οινόφυτα μέχρι τα Άγραφα.

Χαρακτήρισε δε, το δημογραφικό ως το κυριότερο πρόβλημα και πρόκληση που αντιμετωπίζει η Στερεά: «Το δημογραφικό θέμα πλήττει και τον νομό Ευρυτανίας. Κάθε αναπτυξιακή πρότασή μας οφείλει να δημιουργεί κίνητρα για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απερήμωσης και αντικίνητρα για την απομάκρυνση των νέων από τον τόπο τους», είπε χαρακτηριστικά.

Άξονες ανάπτυξης για την Ευρυτανία

Όσον αφορά στην Ευρυτανία, στάθηκε στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου και των ορεινών όγκων της, στη στήριξη της απασχόλησης, της τοπικής επιχειρηματικότητας και ειδικά των νέων, εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα.

Επίκεντρο της ανάπτυξης του τόπου θα πρέπει να είναι ο τουρισμός αλλά σε σωστά θεμέλια και με προώθηση όλων των μορφών του (πχ θρησκευτικός, αθλητικός κ.α.). Ιδιαίτερα για τον αθλητικό τουρισμό, αναφέρθηκε στο Αθλητικό Κέντρο και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Μίλησε ακόμα για τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία, αναφερόμενη σε πιλοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία του πρώτου κτηνοτροφικού πάρκου στην Ευρυτανία, ενώ λόγο έκανε και για το ενεργειακό ζήτημα, τις υποδομές κ.α.

Ακόμα, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη μόνιμη διοργάνωση Φεστιβάλ Νέων στην Περιφέρεια. Το πρώτο αυτό Φεστιβάλ προτείνει να γίνει στο Καρπενήσι (στο Προπονητικό Κέντρο) με την εξασφάλιση των αναγκαίων εγκαταστάσεων, υποδομών και εξοπλισμού υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι πέντε (5) υποψήφιοι

Όπως αποκάλυψαν τα Ευρυτανικά Νέα τις προηγούμενες εβδομάδες, η "πεντάδα" της Κατερίνας Μπατζελή για την Ευρυτανία, την οποία παρουσίασε μετά το τέλος της ομιλίας της είναι η εξής:

Ταξιάρχης Σκλαπάνης -μηχανικός στο Καρπενήσι

Μαρούλης Νίκος -δημοτικός υπάλληλος στον δήμο Αγράφων

Γιάννης Λαμπράκης -αστυνομικός από την Αγία Τριάδα

Ειρήνη Ντρίβα -ελεύθερη επαγγελματίας από το Καρπενήσι και

Βιβή Καρδαμπίκη -επιχειρηματίας.

10

--Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» της Τετάρτης 10 Απριλίου 2019--

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1

3

4

5

6

7

8

9

10

18

11

12

13

 

14

16