Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Λερογιάννης: "Βιώνουμε την πραγματικότητα της λακούβας" - Σουλιώτης: "Με κομματικές δεσμεύσεις ο Λερογιάννης"

Ανεβαίνουν σταδιακά οι τόνοι στον δρόμο προς τις εκλογές στον δήμο Καρπενησίου, μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων κ.κ. Νίκου Σουλιώτη και Δημήτρη Λερογιάννη.lerogiannis-vs-souliotis

Ο τελευταίος, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του «Αλλαγή Πορείας 2020» (το Σάββατο 13/4), σχολιάζοντας τη νυν δημοτική αρχή και τα πεπραγμένα της, τόνισε πως «η μαγική εικόνα μιας πόλης - πρότυπο, όπως θέλει να την παρουσιάζει (σ.σ. η δημοτική αρχή), απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα» και έκανε λόγο για την «πραγματικότητα της λακούβας, της προχειρότητας, της έλλειψης λειτουργικότητας και αισθητικής»· «αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται γιατί βιώνονται απ’ όλους μας καθημερινά», συμπλήρωσε.

Στόχος της δημοτικής του ομάδας, όπως τον περιέγραψε, είναι η υλοποίηση ενός έργου «με σχέδιο και αίσθηση ευθύνης», με διάθεση των πόρων για υποδομές ουσίας και όχι έργα βιτρίνας, όπως είπε. Κατηγόρησε, ακόμα, τη δημοτική αρχή για παραμέληση των χωριών και οικισμών του δήμου.

Την ίδια ώρα, επικριτικός για την κομματική στήριξη που δέχθηκε ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου κ. Δημήτρη Λερογιάννη, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στα «Ευρυτανικά Νέα», ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος  δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης. Θυμίζουμε πως τον συνδυασμό του κ. Λερογιάννη στηρίζουν το ΚΙΝ.ΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Αναφερόμενος στον συνδυασμό του βασικού του αντιπάλου κ. Δημήτρη Λερογιαννη για τον δήμο Καρπενησίου, είπε:

«Ο συνδυασμός του κ. Λερογιάννη, είναι ένας κομματικός συνδυασμός. Βεβαίως, τους εύχομαι καλή επιτυχία. Πιστεύω ότι θα υπάρχει ένας πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και θα υπάρχει με συνεργασία την επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα και αποδεικνύεται και με νούμερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό μας συμβούλιο, πως λειτουργούσαμε με συνέργειες, με συνεργασία, με ομόφωνες αποφάσεις.

Από κει και πέρα βέβαια, έχουμε τις διαφωνίες μας. Εμείς είμαστε ένας υπερκομματικός ανεξάρτητος συνδυασμός, γιατί αποτελούμαστε από άτομα που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο του κυρίου Λερογιάννη, είναι ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο για να γίνει χρειάστηκε να συνεδριάσουν, κομματικές οργανώσεις. Κατεβαίνει υποψήφιος με κομματικές δεσμεύσεις, ο κ. Λερογιαννης.

Δυστυχώς ο υποψήφιος δήμαρχος στα εγκαίνια του γραφείου του, είδαμε να μιλάει πολύ λίγο, αντίθετα μίλησαν πολύ περισσότερο τα κόμματα και οι διάφοροι παράγοντες. Αυτό δεν είναι στη δική μας λογική. Σε κάθε περίπτωση όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του, ο κόσμος μπορεί να δει και το τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και τα λάθη μας βέβαια, αλλά και το έργο που έχουμε κάνει, το οποίο είναι πολύπλευρο σε όλους τους τομείς».