Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κανένα κενό Περιφερειακό Ιατρείο στα Άγραφα, στελεχώθηκε με οπλίτη γιατρό και το Π.Ι. Παλαιοκατούνας

Για πρώτη φορά, όλα τα περιφερειακά ιατρεία του δήμου Αγράφων είναι ενισχυμένα, καθώς σε όλα υπηρετούν γιατροί και οπλίτες γιατροί.

giatroi-oplites-palaiokatouna

«Ένα μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής έλαβε σάρκα και οστά, και μετά από τις προσπάθειες του δήμου Αγράφων, αλλά και προσωπικά του ίδιου του Δημάρχου, κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, έχουν 'πιάσει τόπο', για την στελέχωση των απομακρυσμένων περιφερειακών ιατρείων», διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του δ. Αγράφων.

Την Τρίτη 23 Απριλίου, τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιοκατούνας, νέος οπλίτης γιατρός, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Αγράφων και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιώργο Κίτσιο και Αποστόλη Μάκκα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Αγράφων παρέχει στους ιατρούς καταλύματα συστεγαζόμενα με τα ιατρεία τους. 

Αξίζει να σημειωθεί, για ακόμη μια φορά, ότι ο νόμος που επιτρέπει σε οπλίτες θητείας πτυχιούχων ιατρικής να ασκούν παράλληλα τη στρατιωτική τους θητεία με το αγροτικό τους, έχει συμβάλει αρκετά στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλάνιζε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του δήμου Αγράφων, όπου οι ιατροί συνήθως -λόγω απομόνωσης της περιοχής- δεν αποδέχονταν τη θέση, με αποτέλεσμα να μένουν κενά αρκετά από τα Περιφερειακά Ιατρεία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια των πολιτών.