Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Ο Σουλιώτης ό,τι είχε να δείξει, το έδειξε!». Συνέντευξη του Ιωάννη Μαντζιούτα, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Καρπενησίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

mantz

ΕΡ. Βλέπουμε από το βιογραφικό σας ότι από πολύ νέος αποφασίζετε να έχετε συμμετοχή στα κοινά. Ποια είναι η πολιτική σας διαδρομή;

ΑΠ. Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος καταξιώνεται μόνο με τη συμμετοχή του στα κοινά. Έτσι και εγώ, πιστεύοντας ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στους δικούς μας ανθρώπους, είμαι για 3η φορά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο "Αλλαγή Πορείας", του Δημήτρη Λερογιάννη. Πολιτική Διαδρομή; Δεν θα το έλεγα! Αυτοδιοικητική; Ναι! Η αυτοδιοίκηση δεν πιέζεται από τις πολιτικές επιλογές!

ΕΡ. Ποιο είναι αλήθεια το κίνητρο: ένας επιτυχημένος στον ιδιωτικό τομέα, πολιτικός μηχανικός με κεντρικό γραφείο στο Καρπενήσι, να θέλει να εμπλακεί με τα κοινά της πόλης του;

ΑΠ. Έδωσα ήδη μια ιδέα για το τι πιστεύω για τα κίνητρά μου, που θεωρώ ότι κάνει έναν οποιοδήποτε άνθρωπο να ασχοληθεί με τα κοινά. Ένα και κύριο είναι το κίνητρο. Να σταματήσουμε τη συρρίκνωση και ερημοποίηση του Δήμου μας. Είμαι δημότης σε αυτόν τον Δήμο και θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο! Να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να γίνω -αν το θέλετε- παράδειγμα για να μείνουν οι νέοι επιστήμονες και να υπηρετούν τον τόπο τους.

ΕΡ.Πως διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας;

ΑΠ. Εμείς, με σεβασμό και πίστη στον κυρίαρχο δημότη, προσπαθούμε να είμαστε αξιοπρεπείς χωρίς να θίξουμε άτομα, να κάνουμε τον προεκλογικό μας αγώνα έτσι ώστε να μην οξύνουμε επ’ ουδενί την ατμόσφαιρα! Ελπίζουμε το ίδιο να γίνει και από τα άλλα μέρη.

ΕΡ. Τι σας ενοχλεί στον δήμο; Και εννοώ, όχι μόνο στο Καρπενήσι -αστοχίες, παραλείψεις κ.α.-, αλλά σε όλο τον δήμο και τα χωριά του. Αλλά και στον τρόπο διοίκησης από τον νυν δήμαρχο κ. Σουλιώτη.

ΑΠ. Ο κος Σουλιώτης ό,τι είχε να δείξει το έδειξε! Είναι περίπου 9 χρόνια στα ηνία του Δήμου. Είχε συνεργάτες στο έργο του και ο λαός θα εκτιμήσει τι περίμενε και τι είδε ως αποτέλεσμα για αυτή την περίοδο. Μπορούσε να κάνει πολλά! Τα χρήματα που είχε στη διάθεσή του και οι ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις μέσα από την Περιφέρεια, μεγάλες. Και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά. Ισχυρίζεται πως ήταν συνεργάσιμος, αυτός και η ομάδα του, εγώ δεν το είδα αυτό (!) στο Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετέχω από το 2014.

ΕΡ. Ζητάτε την ψήφο των Καρπενησιωτών. Πού, λοιπόν, μπορείτε να μας φανείτε χρήσιμος; Δηλαδή, ποιος είναι ο τομέας που θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε τα μέγιστα για το καλό του τόπου και πώς θα το κάνετε αυτό;

ΑΠ. Σε μια ομάδα ενός ψηφοδελτίου θα διαχωριστούν οι αρμοδιότητες. Ήδη και εκ προοιμίου, η ειδικότητά μου ως Πολιτικού Μηχανικού, δεν θα με περιορίσει μόνο στα έργα - αλλά και ως οικογενειάρχης, ενεργός πολίτης, μπορώ να προσφέρω όπου μου ζητηθεί.

ΕΡ. Πείτε μας κάποια προβλήματα που έχετε εντοπίσει και θα «κυνηγήσετε», ώστε να δοθούν λύσεις στη θητεία σας και πιστεύετε ότι έπρεπε να έχουν γίνει… χθες;

ΑΠ. Θεωρώ ότι υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα. Αλλά ο καθένας τα αντιμετωπίζει ανάλογα με την κρίση του. Καταρχάς έχω εντοπίσει προβλήματα συνολικά στη διαχείριση! Για παράδειγμα, στον τομέα των έργων -μιας και κατάγομαι από την περιοχή- το γήπεδο της Ποταμιάς είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο, τα ξύλινα γεφυράκια στο Μεγάλο Χωριό κατεστραμμένα για πάνω από ένα χρόνο, στο Καρπενήσι για παράδειγμα, οδοί παραμένουν αδιάνοικτοι όπως η οδός Γορδίου κ.α.

Νομικός Σύμβουλος στον δήμο: Θέμα κολλημένο για περισσότερο από πέντε χρόνια. Θα αναφέρω και περιπτώσεις, όπως το Μουσικό Ωδείο, που ήταν μία από τις πολλές υποσχέσεις. Δεν θα αναλύσω δε, το περιεχόμενο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που μόνο πολιτιστικό χαρακτήρα δεν έχει και αναφέρομαι για παράδειγμα στο ΚΑΡΟΥΖΕΛ σε μέγεθος… περιπτέρου και άλλα τέτοια φαινόμενα που ζήσαμε.

Για εμένα αυτά που προέχουν είναι ό,τι έχει να κάνει με τη διασφάλιση της υγείας, της ευημερίας και της ποιότητας της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών, και αυτό αφορά ξεκάθαρα την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως στο θέμα του αμιάντου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία (Ξηριά). Είναι αδιανόητο δίπλα σε σχολικό συγκρότημα και μέσα σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή να υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα αμιάντου.

ΕΡ. Ποιο είναι το μήνυμά σας στους δημότες, ώστε να σας στηρίξουν στις εκλογές;

ΑΠ. Ανήκω σε μία ομάδα με αρχηγό έναν καταξιωμένο οικογενειάρχη, με φιλοδοξίες που αφορούν τη δημιουργία καλύτερης ζωής - προοπτικής και επικράτηση νέου ήθους - ύφους και αξιών στη διοίκηση του δήμου μας. Συμπράττω, γιατί γνωρίζω ότι θα εργαστεί ανιδιοτελώς για τον δήμο, θα δώσει την ορμή, το πάθος της νεανικής του ηλικίας, ώστε να γίνει χρήσιμος - ωφέλιμος.

Προσωπικά, καλώ τον κάθε ψηφοφόρο, άνδρα ή γυναίκα: Εμπιστευθείτε με, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω, κρίνετέ με αντικειμενικά.

Φίλες και Φίλοι δημότες, εμπιστευθείτε μας. Θα λειτουργούμε πάντα για το κοινό όφελος και συμφέρον του Δήμου μας!