Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

ev media-logo

Νίκος Σουλιώτης: «...δεν θέλουμε να αλλάξουμε πορεία» | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ"souliotis sinenteuxi11

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΡ. Έχετε δέκα χρόνια στον δήμο Καρπενησίου. Με συσσωρευμένη πλέον εμπειρία, τώρα ζητάτε ακόμη μία 4ετία…

ΑΠ. Πράγματι. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στις πραγματικές, δύσκολες συνθήκες που βιώνει η αυτοδιοίκηση και η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, άρα έχουμε το δικαίωμα να λέμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στα δύσκολα και να ελπίζουμε σήμερα, που φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε και καλύτερα, ότι αύριο θα προσφέρουμε περισσότερα στους δημότες. Γιατί ζητάμε τη νέα θητεία; Για έναν και μόνο λόγο: Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει πολλά πράγματα αλλά και γιατί έχουμε σχεδιάσει και έχουμε δεσμεύσει χρηματοδοτήσεις για πολλά ακόμη, τα οποία είναι έτοιμα, είμαστε έτοιμοι, να ξεκινήσουν. Δράσεις - έργα τα οποία θα πάνε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά. Κάποια έργα είναι δρομολογημένα. Για παράδειγμα, ό,τι και να γίνει, ο βιολογικός καθαρισμός του Καρπενησίου θα τελειώσει και όσα έργα έχουμε δρομολογήσει, και είναι πολλά, θα τα ολοκληρώσουμε όλα πολύ σύντομα.

ΕΡ. Έχετε δεχθεί, ωστόσο, κριτική για τα έργα σας (παιδικές χαρές, λακκούβες ανάπλαση κ.λπ.) και ειδικότερα για το Αθλητικό  Κέντρο με την προώθηση ενός προεκλογικού βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα από την ομάδα του κ. Λερογιάννη που μιλάει για εγκατάλειψη των κτηρίων. Πώς απαντάτε;

ΑΠ. Το θέμα μάς στεναχώρησε. Και μας στεναχώρησε όχι για κανέναν άλλο λόγο, καθώς νομίζουν ότι κάνουν ζημιά σε μας. Όχι, κάνουν ζημιά στον τόπο. Υπάρχει, όμως, μία πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι αδιάψευστη. Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες ομάδες της Superleague κάνουν προετοιμασία στο Καρπενήσι. Με απόλυτα νούμερα, πάνω από 1.500 παιδιά τον χρόνο συμμετέχουν στα τουρνουά που διοργανώνουμε στο Αθλητικό μας Κέντρο. Πέρυσι, η Εθνική Ελλάδος Βόλεϊ γυναικών  προετοιμαζόταν για 20 ημέρες στο Καρπενήσι, ενώ έχει ήδη κλείσει ακόμη 15 μέρες για φέτος. Συνεργαζόμαστε με τις ομοσπονδίες χάντμπολ, τις επόμενες μέρες υπογράφουμε μια προγραμματική σύμβαση με τον ΣΕΓΑΣ, έτσι ώστε όλοι οι αθλητές των μικρών και μεσαίων αποστάσεων να προπονούνται κάθε χρόνο μέχρι το 2025 στο Καρπενήσι. Σήμερα που μιλάμε, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός μηχανοκίνητου αθλητισμού διαδραματίζεται με βάση το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Συμμετέχουν εκατοντάδες πληρώματα από όλο τον κόσμο, πάρα πολλά εκτός Ελλάδος, με μία τεράστια προβολή του τόπου μας, του φυσικού μας κάλλους και είμαστε βέβαιοι ότι αυτά θα φέρουν ακόμα περισσότερα αποτελέσματα. Έχουμε ήδη από σήμερα που μιλάμε, προγραμματίσει για το 2021, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών, ένα πρωτάθλημα που θα φέρει στον τόπο μας πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες άτομα, για 10 ημέρες. Η προσπάθεια συνεχίζεται, έχουμε βάλει πολύ καλά θεμέλια και χτίζουμε πάνω σε αυτά.

Το κολυμβητήριο. Η ενεργειακή αναβάθμιση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και το νέο έργο που έρχεται, μας δίνει τη δυνατότητα το κολυμβητήριο να είναι ανοιχτό 365 μέρες τον χρόνο, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες ομάδες για προετοιμασία, ακόμη περισσότερα αθλητικά γεγονότα στον τόπο μας, που σημαίνει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Άρα, είναι κρίμα αυτό το προϊόν που έχουμε να το δυσφημίζουμε, δείχνοντας εικόνες του εγκαταλειμμένου διοικητηρίου του Αθλητικού Κέντρου. Άλλωστε, με τη νέα μελέτη που έχουμε ήδη ετοιμάσει και έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκ. ευρώ, το επόμενο καλοκαίρι θα φανούν τα αποτελέσματα. Ολική επανασπορά των δύο γηπέδων, το διοικητήριο κατασκευάζεται ξανά και δημιουργούμε μία τεράστια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Άρα μπορούμε να έχουμε και εμπορική δραστηριότητα μέσα στον αθλητικό χώρο, αλλάζουμε όλες τις στέγες, βελτιώνουμε τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις και θα μπορούμε να λειτουργούμε και τον χειμώνα ένα κλειστό γυμναστήριο αυτών των διαστάσεων στο Προπονητικό Κέντρο.

Παιδικές χαρές. Ένα νέο έργο 354.000 ευρώ είναι σε διαδικασία δημοπράτησης. Για καθαρά τεχνικούς λόγους, λόγω ενστάσεων μεταξύ των εταιρειών, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πιστοποιούμε, έτσι, μέσα στο 2019, 30 παιδικές χαρές. Θα αντικαταστήσουμε τα πολύ παλιά όργανα και θα έχουμε καινούρια, σε όλα τα χωριά και μέσα στο Καρπενήσι. Στον τομέα των παιδικών χαρών, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα· το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, η στεγασμένη παιδική χαρά, μια μεγάλη ανάπλαση στους Αγίους Ευρυτάνες. Προφανώς υπάρχουν και τα κολονάκια τα σπασμένα και οι λακκούβες που αφήνει πίσω του ο χειμώνας. Άλλωστε φέτος είχαμε έναν πραγματικά πολύ βαρύ χειμώνα και μάλιστα παρατεταμένο, που έπεσε πολύ αλάτι. Όμως ήδη προχωράμε σε διαδικασίες αποκατάστασης τώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες. Αυτό δεν είναι προεκλογικό έργο. Κάθε χρόνο έχουμε έργο αποκατάστασης των ζημιών από τις καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά το έργο της ανάπλασης, να σας πω και μία είδηση. Το έργο της ανάπλασης Καρπενησίου στην επόμενη Ολυμπιάδα της Αρχιτεκτονικής, θα προταθεί ως διεθνές πρότυπο ανάπλασης αστικού χώρου, παγκόσμια, από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Γι’ αυτό το επίπεδο της μελέτης και αυτού του επιπέδου έργα, μιλάμε και κατασκευάζουμε. Από εκεί και πέρα τα πασαλάκια δεν τα σπάει ο αρχιτέκτονας, ούτε κανείς άλλος. Η απροσεξία η δική μας τα σπάει και εμείς ερχόμαστε και επιδιορθώνουμε. Θα θέλαμε επίσης να έχουμε περισσότερες θέσεις πάρκινγκ. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν περνάει από το μυαλό μας να κόψουμε τα δέντρα και να κάνουμε πάρκινγκ. Είμαστε, όμως, σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ξεκινά η κατεδάφιση του “Γιαπιού” το επόμενο διάστημα και με το έργο που θα γίνει εκεί θα έχουμε 80 νέες θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πόλης. Κάπου εκεί λύνουμε εντελώς και το θέμα.

ΕΡ. Έχετε κατηγορήσει τον βασικό σας αντίπαλο για “κομματικές δεσμεύσεις”, ενώ ο δικός σας συνδυασμός φέρεται ως “ανεξάρτητος”. Ωστόσο και εσείς δεν είστε… “ακομμάτιστος”, αλλά έχετε την πολιτική σας διαδρομή…

ΑΠ. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Για τη σύνθεση της δημοτικής μας ομάδας δεν συνεδρίασε καμία κομματική οργάνωση και δεν αποφάσισε κανένας κομματικός μηχανισμός. Δεν χρειάστηκε στα εγκαίνια του δικού μας εκλογικού κέντρου, να μας παρουσιάσουν άλλοι, να μας παρουσιάζουν εκπρόσωποι κομμάτων. Η δική μας ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που συστρατεύτηκαν για το καλό του τόπου και οι οποίοι έχουν μια πολιτική διαδρομή στη ζωή τους. Στις εκλογές θα ψηφίσουν στη μία κάλπη για τον τόπο τους και στην άλλη κάλπη ο καθένας ανεξάρτητα, το κόμμα που πιστεύει ότι μπορεί να πάει την Ευρωβουλή καλύτερα, την Ελλάδα καλύτερα, χωρίς καμία δέσμευση, χωρίς καμία υποχρέωση. Για εμάς στην αυτοδιοίκηση υπάρχει το “κόμμα της αυτοδιοίκησης” που προτάσσει τη συνεννόηση και τη συνεργασία, κάτι που έχουμε αποδείξει στην πράξη πέντε χρόνια τώρα, αλλά και τα προηγούμενα τέσσερα με τον Κώστα Μπακογιάννη, γεγονός που καταγράφεται αδιάψευστα και με νούμερα. Το 85% των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ομόφωνες, συμφώνησαν και οι τρεις δημοτικές παρατάξεις και το 95% των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ήταν επίσης ομόφωνες.

Αυτό σημαίνει ότι τη συνεργασία την έχουμε στο DNA μας, τη θέλουμε και θα συνεχίσουμε να την προβάλλουμε ως μονόδρομο, στη διαδρομή μας. Γι’ αυτό δεν θέλουμε να αλλάξουμε πορεία, χαράξαμε τον δρόμο συνεργασίας, τον δρόμο της στόχευσης του οράματος, αλλά και της σκληρής δουλειάς που φέρνει αποτελέσματα. Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν. Ευχαριστούμε τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους που θα μας ψηφίσουν, ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή και θα μας ψηφίσουν -και υπάρχουν και τέτοιοι- ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής που θα μας ψηφίσουν. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και κανένα στεγανό. Όμως αυτή η στήριξη δεν μας δημιουργεί καμία δέσμευση. Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό είναι το πιστεύω μας. Ανήκουμε στο κόμμα της τοπικής αυτοδιοίκησης.souliotis-portreto1

ΕΡ. Ποιες είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία;

ΑΠ. Προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία  θα είναι η ανάκαμψη της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, με τη στήριξη της οικογένειας και η προσπάθεια να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας. Πρώτο βήμα, μηδενίζουμε τα δημοτικά τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες και μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για τις τρίτεκνες οικογένειες στο 50%. Με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων που κάναμε, έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε τα έξοδά μας, άρα θα μπορούμε να διαθέσουμε αυτό το περίσσευμα που θα μας προκύψει. Επίσης, επεκτείνουμε το πρόγραμμα Hope Genesis σε όλο τον δήμο, έτσι ώστε όλα τα ζευγάρια να μπορούν να διευκολύνονται, αν θέλουν να τεκνοποιήσουν. Μεγάλο στοίχημα για μας, είναι η στροφή στον πρωτογενή τομέα. Δημιουργούμε την τράπεζα γης, μία δράση που συγκεντρώνουμε ανεκμετάλλευτα κτήματα και τα διαθέτουμε σε νέους που θέλουν να τα εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν εκεί μια δική τους επένδυση, ενώ παράλληλα τους επιμορφώνουμε με το Κέντρο Στήριξης Νέων Αγροτών. Πρόκειται για έναν φορέα, ο οποίος θα τους κατευθύνει σε καλλιέργειες τέτοιες, που θα εκμεταλλεύονται την προστιθέμενη αξία που δίνει η παραγωγή ενός προϊόντος σε έναν καθαρό τόπο, όπως είναι ο δικός μας.

ΕΡ. Ποιο είναι το πρόγραμμά σας σε επίπεδο έργων;

ΑΠ. Συνεχίζουμε με έργα και δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον. Εξασφαλίζουμε πόρους από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,  όπως το μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης που θα κάνουμε στο κολυμβητήριο και τη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ του οποίου εξασφαλίσαμε πριν από λίγες μέρες. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου, που σήμερα ξεπερνά τις 250.000 ευρώ, μετά από αυτό το έργο θα πέσει κάτω από τις 100.000 ευρώ. Είμαστε έτοιμοι από πλευράς μελέτης να δημοπρατήσουμε το “Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες” και θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην κατεύθυνση αυτή, η πόλη μας να γίνει ακόμη πιο φιλική για άτομα με αναπηρίες. Θέλουμε να κάνουμε το Καρπενήσι έναν προορισμό για άτομα με αναπηρίες. Ήδη με το έργο της ανάπλασης έχουμε πάει βήματα μπροστά, με τα επόμενα έργα που έχουμε προγραμματίσει θα πάμε ακόμα καλύτερα. Συντηρούμε και επισκευάζουμε τη Μαθητική Εστία και το Συνεδριακό μας Κέντρο. Αξιοποιούμε και διαθέτουμε σε όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημόσια περιουσία, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Πολλά μικρά και μεγαλύτερα έργα στα χωριά μας. Προχωράμε στην αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, στην τοποθέτηση των χλωριωτών και των φίλτρων στο Καρπενήσι. Προχωράμε με τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ποταμιά. Όλα τα οικόπεδα θα έχουν νερό και αποχέτευση. Άρα, ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να αξιοποιήσει το οικόπεδό του και να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει θέσεις εργασίας. Το στοίχημα είναι περισσότερες θέσεις εργασίας στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου με ένα έργο 2,3 εκατ. ευρώ, που δημοπρατείται το επόμενο διάστημα, μας πάει ακόμα πιο μπροστά στον τομέα του αθλητισμού και των αθλητικών δράσεων με την αύξηση της επισκεψιμότητας, άρα καλύτερα αποτελέσματα στον τουρισμό. Γενικώς αφουγκραζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε περισσότερα.

ΕΡ. Ποιες είναι οι διεκδικήσεις σας την επόμενη 4ετια;

ΑΠ. Μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο μας, σε συνέχεια αυτών που λέγαμε για τον αθλητικό τουρισμό, είναι η διεκδίκηση ενός τμήματος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) στο Καρπενήσι. Αλλά εγώ θα πάω ένα βήμα παραπέρα. Πρέπει να απαιτήσουμε να υπάρξει μία σχολή management αθλητισμού, εδώ στο Καρπενήσι. Ο τόπος μας, που φιλοξενεί όλες τις ομάδες, όλους τους συλλόγους από όλες τις ομοσπονδίες, είναι ο καλύτερος να εκπαιδεύει αθλητές και αθλήτριες σε ένα καθαρό περιβάλλον με όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις δίπλα στις ομάδες που έρχονται εδώ να αναπτύσσονται τα στελέχη. Διεκδικούμε το Καρπενήσι πέρα από “Αθλητική πρωτεύουσα Προετοιμασίας”, να γίνει ένα “Κέντρο Αθλητισμού”. Υπάρχει σχέδιο και είμαστε βέβαιοι ότι από Σεπτέμβριο, με μια νέα κυβέρνηση, θα τύχουμε ακόμα καλύτερης προσοχής και αυτό το όραμα θα μπορέσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Παράλληλα, διεκδικούμε μία ακόμη σχολή από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

1

ΕΡ. Όμως, παρά τα σχέδια και τα έργα που γίνονται, οι νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο. Έχετε εκφράσει την αγωνία σας για τους νέους και τα “παιδιά μας” που φεύγουν. Πώς θα σταματήσει αυτή η δυσμενής εξέλιξη;

ΑΠ. Είναι πραγματικά η μεγάλη μας αγωνία και εμένα προσωπικά, καθώς έχω τρία παιδιά και οι δύο είναι επιστήμονες. Η αγωνία μας είναι να γυρίσουν πίσω για να μπορούν να μείνουν στον τόπο τους και δεν σας κρύβω ότι και τα παιδιά μου θέλουν να γυρίσουν. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες. Ο πρωτογενής τομέας είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού είναι μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Αν πατήσουμε στα πόδια μας, πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε -με την ολοκλήρωση και του δρόμου Λαμία - Καρπενήσι- και κάποιες βιοτεχνίες, κάποιες εταιρείες. Πλέον, όπως ξέρετε, μπορεί η δουλειά να γίνεται από απόσταση, άρα στον τόπο μας που είναι ένας “Αυθεντικός τόπος ζωής”, όπως τον συστήνουμε στους επισκέπτες, μπορεί να έχουν την έδρα τους μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και μακριά από τον τόπο μας. Αλλά εδώ θα παράγουν και όταν λέμε θα παράγουν, δεν μιλάμε να παράγουν μόνο προϊόντα, τα οποία θα θέλουμε τεράστιες νταλίκες να τα μεταφέρουν, μπορούμε να παράγουμε επιστήμη, μπορούμε να παράγουμε γνώση, μπορούμε με το διαδίκτυο να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο παραγωγικότητας τον τόπο μας.

ΕΡ. Τελευταία είναι έντονη η φημολογία για φιλοξενία προσφύγων στο Καρπενήσι. Πώς απαντάτε;

ΑΠ. Σε κάθε λογική κοινωνία και σε ένα κράτος που διοικείται και σέβεται το Σύνταγμα, η αυτοδιοίκηση είναι ένας πυλώνας του Κράτους μας. Λοιπόν, αν σήμερα προσπαθούμε να διώξουμε την αυτοδιοίκηση κάτι δεν πάει καλά. Εγώ θεωρώ ότι προφανώς το θέμα το διαχειρίζεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει οτιδήποτε στον τόπο μας χωρίς τη γνώμη μας, χωρίς τη θέση μας, χωρίς τεκμηριωμένες απόψεις. Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση μεταναστών, εκεί είναι ο ιδιωτικός τομέας. Όμως δεν μπορούμε εμείς, ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στον ιδιωτικό τομέα, να μην έχουμε γνώμη, να μην έχουμε άποψη και να μην ερωτηθούμε. Όμως δεν έχω καμία ενημέρωση για εγκατάσταση. Το “αφήνω”, πιστεύω, για την ώρα ότι είναι μία φήμη. Δεν λέω ψεύτικη ή αληθινή. Κάτι μπορεί να υπήρξε, μεταξύ κάποιων ιδιωτών και του υπουργείου. Δεν υπάρχει, όμως, καμία επίσημη ενημέρωση ότι θα έχουμε εγκατάσταση μεταναστών στο Καρπενήσι.

ΕΡ. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους Καρπενησιώτες;

ΑΠ. Ζητάμε από τους πολίτες να μας στηρίξουν. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που παντρεύουμε την εμπειρία κάποιων αυτοδιοικητικών, που αυτά τα χρόνια λειτούργησαν κάτω από πραγματικές συνθήκες οικονομικής κρίσης, ατελείωτης γραφειοκρατίας και τα κατάφεραν και έχουμε μαζί μας μία μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων, επιστημόνων από όλους τους επαγγελματικούς φορείς, ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, μένουν στον τόπο τους και αγωνιούν για τον τόπο τους.

Το νέο ΕΣΠΑ είναι μπροστά μας, είναι ένα τεράστιο χρηματοδοτικό εργαλείο, έχουμε αποδείξει αυτά τα χρόνια πως μπορούμε να φέρνουμε χρηματοδοτήσεις για να κάνουμε περισσότερα έργα. Βάζουμε στόχο τη στήριξη της οικογένειας, την ανάκαμψη της ανεργίας, εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα που έχει ο τόπος μας, με την τράπεζα γης, με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Νέων Αγροτών, αλλά παράλληλα διαθέτουμε και τη δημοτική μας περιουσία, σε όποιον θέλει να την αξιοποιήσει  με καθαρές συμβάσεις, με μόνο στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ξέρουμε να το κάνουμε, περάσαμε τα δύσκολα, πιστεύω ότι τώρα μπορούμε να ολοκληρώσουμε έργα τα οποία θα είναι χρήσιμα για το 2030.

 

Ο στόχος είναι το 2030 το Καρπενήσι να είναι μία πόλη ζωντανή, τα χωριά να έχουν ανακάμψει και να αρχίσει να γυρίζει ο κόσμος πίσω.