Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πώς ψηφίζουμε για Δημοτικό Συμβούλιο και Συμβούλιο Κοινότητας Καρπενησίου. Η σταυροδοσία ανά εκλογική περιφέρεια

Η ώρα της κάλπης έφθασε. Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 διεξάγονται οι Ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές (Δήμοι-Περιφέρειες-Συμβούλια Κοινότητας). Συνολικά 30.484 είναι οι Ευρυτάνες εκλογείς, που θα προσέλθουν σε ένα από τα 157 Εκλογικά Τμήμα του νομού ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Τα «Ευρυτανικά Νέα», με στόχο την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών - ψηφοφόρων, ετοίμασαν έναν «οδηγό» πριν την κάλπη, με θέμα την σταυροδοσία ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα.kalpi-ekloges-arxeio

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Για την ψηφοφορία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ψηφοφόροι της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου (Τ.Κ. Καρπενησίου, Αγίας Βλαχέρνας, Αγίου Ανδρέα, Αγίου Νικολάου, Βουτύρου, Καλεσμένου, Κορυσχάδων, Μυρίκης Παπαρουσίου, Παυλόπουλου, Σελλών, Στενώματος, Στεφανίου, Φιδακίων) έχουν έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης στη Δημοτική Ενότητα Καρπενησίου για τους υποψηφίους που αναφέρονται σε αυτή.

Επίσης, έχουν έναν (1) σταυρό προτίμησης για τους υποψηφίους που αναφέρονται στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καρπενησίου (δηλαδή Δομνίστας, Κτημενίων, Ποταμιάς, Προυσού, Φουρνάς). Πχ: Ψηφοφόρος ψηφίζει τρεις υποψηφίους της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου και επιλέγει τον μοναδικό σταυρό προτίμησης προς τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες να τον θέσει σε υποψήφιο της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας. Η συνολική σταυροδοσία ανέρχεται σε 4 σταυρούς (3 + 1).

Οι ψηφοφόροι όλων των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καρπενησίου (δηλαδή Δομνίστας, Κτημενίων, Ποταμιάς, Προυσού, Φουρνάς) δηλαδή όσοι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε τμήματα εκτός της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου, έχουν έναν (1) μόνο σταυρό προτίμησης για τους υποψηφίους που αναφέρονται στη Δημοτική Ενότητα στην οποία ανήκουν και ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα καθώς και έναν (1) μόνο σταυρό προτίμησης για τους υποψηφίους που αναφέρονται στο σύνολο των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Δ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Για τα κοινοτικά συμβούλια, προβλέπονται δύο (2) σταυροί, εάν η κοινότητα είναι άνω των 300 κατοίκων ή ένας σταυρός για κοινότητα μικρότερη των 300 κατοίκων. 

Έτσι, οι ψηφοφόροι της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου, λόγω του ότι πρόκειται για Τοπική Κοινότητα άνω των τριακοσίων εγγεγραμμένων, έχουν έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης για το Τοπικό Συμβούλιο. Ομοίως, οι ψηφοφόροι της Τ.Κ. Δομνίστας, έχουν επίσης έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης για το Τοπικό Συμβούλιο. Συνολική σταυροδοσία: έως 2 σταυροί.

Οι ψηφοφόροι όλων των υπολοίπων Τ.Κ. του Δήμου Καρπενησίου, που έχουν κάτω από 300 εγγεγραμμένους (χωριά σε Φουρνά, Κτημένιους, Ποταμιά, Προυσό), έχουν ανεξαιρέτως έως έναν (1) μόνο σταυρό προτίμησης για τους υποψηφίους Τοπικούς Προέδρους. Συνολική σταυροδοσία: έως 1 σταυρό.