Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

ev media-logo

Πώς ψηφίζουμε για Δημοτικό Συμβούλιο και Συμβούλιο Κοινότητας στον δήμο Αγράφων. Η σταυροδοσία ανά εκλογική περιφέρεια

Η ώρα της κάλπης έφθασε. Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 διεξάγονται οι Ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές (Δήμοι-Περιφέρειες-Συμβούλια Κοινότητας). Συνολικά 30.484 είναι οι Ευρυτάνες εκλογείς, που θα προσέλθουν σε ένα από τα 157 Εκλογικά Τμήμα του νομού ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Τα «Ευρυτανικά Νέα», με στόχο την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών - ψηφοφόρων, ετοίμασαν έναν «οδηγό» πριν την κάλπη, με θέμα την σταυροδοσία ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα.4810934

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, οι ψηφοφόροι τωνΔημοτικών Ενοτήτων Ασπροποτάμου, Απεραντίων και Φραγκίστας (5 έδρες έκαστη Δ.Ε. στο Δημ. Συμβούλιο), έχουν δικαίωμα τριών (3) σταυρών στη Δ.Ε. όπου ανήκουν, καθώς και έναν ακόμα σταυρό σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο άλλης Δ.Ε. Συνολική σταυροδοσία: έως 4 σταυροί (3+1).

Την ίδια ώρα, όμως, οι ψηφοφόροι των Δημοτικών Ενοτήτων Αγράφων και Βίνιανης, που «βγάζουν» από τρεις έδρες στο Δ.Σ. Αγράφων, έχουν έναν (1) σταυρό για τους υποψηφίους της Δ.Ε. όπου ανήκουν, καθώς και έναν επιπλέον σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο άλλης Δ.Ε. Συνολική σταυροδοσία: έως 2 σταυρούς (1+1).

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Δ. ΑΓΡΑΦΩΝ

Για την ψηφοφορία των μελών του Συμβουλίου Κοινότητας, οι ψηφοφόροι των Τοπικών Κοινοτήτων: Αγράφων, Κερασοχωρίου, Δυτ. Φραγκίστας, Γρανίτσας, Ραπτοπούλου, Παλαιοκατούνας & Βαλαώρας, λόγω του ότι διαθέτουν άνω των τριακοσίων εγγεγραμμένων, δικαιούνται έως δύο (2) σταυρούς. Συνολική σταυροδοσία: έως 2 σταυρούς.

Τέλος, οι εκλογείς σε όλες οι υπόλοιπες Τ.Κ. του δήμου Αγράφων, 25 στον αριθμό, με λιγότερους από 300 εγγεγραμμένους (Βραγγιανά, Επινιανά, Μάραθος, Μοναστηράκι, Τρίδεντρο, Τροβάτο, Άγιος Δημήτριος, Βίνιανη, Δάφνη, Μαυρομμάτα, Χρύσω, Αν. Φραγκίστα, Επισκοπή, Μαραθιάς, Παλαιοχώρι, Τριπόταμος, Βούλπη, Λημέρι, Λιθοχώρι, Σιβίστα, Τοπόλιανα, Κέδρα, Λεπιανά, Νέο Αργύρι και Πρασιά), έχουν μόνο έναν (1) σταυρό προτίμησης. Συνολική σταυροδοσία: 1 σταυρό.

Προσοχή: Ψηφοδέλτιο το οποίο δεν φέρει κανέναν σταυρό ή φέρει περισσότερους σταυρούς από το επιτρεπόμενο, θεωρείται άκυρο.