Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κυλά από το πρωί η εκλογική διαδικασία στα 157 εκλογικά τμήματα της Ευρυτανίας

Στις 7.00 το πρωί της Κυριακής, 26 Μαΐου 2019, άνοιξαν οι κάλπες για τις τετραπλές εκλογές –Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές και για τα Συμβούλια Κοινότητας-, σε 39.000 εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα.eklo19-4

Σε συνολικά 157 εκλογικά τμήματα, σε Καρπενήσι και χωριά, προσέρχονται από νωρίς το πρωί οι Ευρυτάνες εκλογείς. Μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα και η διαδικασία κυλά ομαλά, με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να χαρακτηρίζεται αρκετά ικανοποιητική. Στα μεγάλα εκλογικά τμήματα της πόλης του Καρπενησίου, στα συνολικά 12 Ε.Τ. που άνοιξαν στα τέσσερα δημοτικά σχολεία, ανά περιπτώσεις οι εκλογείς χρειάζεται να περιμένουν και στην ουρά καθώς κατά κάθε ψηφοφόρος χρειάζεται λίγα λεπτά ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και στις τέσσερις κάλπες. Δεν είναι λίγοι, κυρίως ηλικιωμένοι, όσοι καταφθάνουν στα εκλογικά τμήματα με… σταυρωμένα, έτοιμα ψηφοδέλτια, προς αποφυγή λαθών και καθυστέρησης.

eklo19-sx2-0

Ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται ίσως πιο έντονο από κάθε άλλη φορά είναι η απουσία μελών Εφορευτικών Επιτροπών. Παρότι ο νόμος ορίζει ως υποχρεωτική την παρουσία όσων κληρώθηκαν για να συνδράμουν στο έργο των δικαστικών αντιπροσώπων, εντούτοις υπάρχουν τμήματα χωρίς ούτε… ένα μέλος Εφορευτικής. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι συνηθισμένη και δεν επηρεάζει πρακτικά την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών.

eklo19-0

Επίσης, παρότι είναι εδώ και εβδομάδες γνωστό ότι έγιναν ανακατατάξεις στα εκλογικά τμήματα του Καρπενησίου και το που τελικά ψηφίζουν οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αυτών, πολλοί ψηφοφόροι προσήλθαν σε λάθος Ε.Τ. και εκεί ενημερώθηκαν ότι ψηφίζουν σε διαφορετικό –από ότι στις προηγούμενες εκλογές- τμήμα. Πχ εκλογέας με επίθετο από «Π», που το 2014 είχε ψηφίσει στο 2ο ΔΣ Καρπενησίου, τώρα ασκεί το δικαίωμά του στο 4ο Δημοτικό.

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

eklo19-1

eklo19-2

eklo19-3

eklo19-5

eklo19-sx2-1