Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Για έναν «ωραίο, τίμιο αγώνα» αλλά και μια «μεγάλη χαμένη ευκαιρία», μιλούν οι άνθρωποι της Αλλαγής Πορείας 2020

Ο Δημήτρης Λερογιάννης και ο συνδυασμός του, «Αλλαγή Πορείας 2020» κατάφεραν να φθάσουν, σχεδόν, στην «πηγή» του δεύτερου γύρου, που ήταν από την αρχή το ζητούμενο για την ομάδα, ώστε την 2η Κυριακή (2/6) να καταφέρουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και να κερδίσουν τον δήμο Καρπενησίου.allagi-poreias-vrady-eklogwn1

Μεσάνυχτα Κυριακής των εκλογών (26/5) και στα γραφεία της "Αλλαγής Πορείας" η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα ήταν εμφανής 

Μέχρι την τελευταία στιγμή το αποτέλεσμα ήταν αμφισβητούμενο, καθώς η καταμέτρηση των τηλεγραφημάτων συνεχίζονταν στην ΠΕ Ευρυτανίας. Ο Νίκος Σουλιώτης συγκέντρωνε σχεδόν το 51%, ενώ καθώς περνούσε η ώρα φαινόταν να μειώνεται το ποσοστό του, που τελικά «έκλεισε» στο 50,49%, ελαφρώς πάνω από το 50% που θα οδηγούσε τον δήμο Καρπενησίου στη 2η Κυριακή.

Ο κ. Λερογιάννης συγκέντρωσε 3.850 έγκυρα ψηφοδέλτια και ποσοστό 45,63%. Η διαφορά μεταξύ του πρώτου (Σουλιώτη) και του δεύτερου (Λερογιάννη) ήταν 410 ψήφοι υπέρ του Νίκου Σουλιώτη, ποσοστό που αγγίζει το 4,86%. Ο τρίτος συνδυασμός, του κ. Γκορόγια συγκέντρωσε μόλις 3,87%.

karpenisi 100

Η «Αλλαγή Πορείας» θα εκπροσωπείται από δώδεκα (12) -μαζί με τον επικεφαλής Δ. Λερογιάννη- δημοτικούς συμβούλους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, έναντι 14 της δημοτικής Σουλιώτη και ενός της Λαΐκής Συσπείρωσης [αναλυτικό ρεπορτάζ στα «Ε.Ν» που κυκλοφορούν].

Στις μεταξύ τους συζητήσεις, οι άνθρωποι της «Αλλαγής Πορείας 2020» κάνουν λόγο για έναν αγώνα «ωραίο και τίμιο» που δόθηκε για τον δήμο Καρπενησίου και που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι αρχικά, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ήταν ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τα σκήπτρα στον κ. Δημήτρη Λερογιάννη -επίσημα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, παραδέχονται πως οι εκλογές της Κυριακής 26/5 ήταν και μια «μεγάλη, χαμένη ευκαιρία», καθώς αν και κατάφεραν να πείσουν ποσοστό 45,6% των δημοτών του Καρπενησίου, κεφαλαιοποιώντας, παράλληλα, τη φθορά Σουλιώτη, δεν κατάφεραν -στις λεπτομέρειες- να οδηγήσουν τη διαδικασία στον β’ γύρο.

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος ανά πρώην δήμο δείχνει πως η κυριαρχία Σουλιώτη στις «παραδοσιακές» δυνάμεις των πρ. δήμων Κτημενίων, Προυσού και Φουρνά, αλλά και η επικράτησή του στα χωριά της Δομνίστας, τού εξασφάλισαν μια ικανοποιητική διαφορά και έτσι οι ήττες στην πόλη του Καρπενησίου (με διαφορά 138 ψήφων) και στην Ποταμιά, έγιναν πιο εύκολα διαχειρίσιμες και εν τέλει δεν κόστισαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Δ. Λερογιάννης: "Για το κοινό καλό"

Η ομάδα Λερογιάννη εξέδωσε, το απόγευμα της Τρίτης (28/5) την εξής ανακοίνωση:

"Ως επικεφαλής του Συνδυασμού 'Αλλαγή Πορείας 2020', θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο εγώ, όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοί μου, όλους τους συνδημότες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Αποτελούν την πηγή της δύναμής μας ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα που μόλις ξεκινήσαμε με το ίδιο ύφος, ήθος και αξιοπρέπεια.

Απευθυνόμενος στους συνδημότες που δεν καταφέραμε να πείσουμε με την προσπάθειά μας, υποσχόμαστε ότι οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας και οι αποφάσεις μας θα λαμβάνονται με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό, χωρίς καμία εξαίρεση.".