Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Δήμαρχος μέχρι το 2023 ο Νίκος Σουλιώτης. «Ο δήμος Καρπενησίου αποφάσισε να μην αλλάξει πορεία», δηλώνει

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξεκαθάρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Καρπενησίου. Νικητής ο Νίκος Σουλιώτης, ο οποίος εκλέχτηκε νέος δήμαρχος Καρπενησίου για την επόμενη 4ετια -έως το 2023- με ποσοστό 50,49%, οριακά πάνω από το 50% που θα οδηγούσε σε δεύτερο γύρο εκλογών.souliotis-vrady-eklogwn2

Στην αντιπολίτευση η "ομάδα Λερογιάννη" με ποσοστό 45,63% και ο συνδυασμός του Δ. Γκορόγια με ποσοστό 3,87%. Ο κ. Σουλιώτης εκλέγει 14 συμβούλους, ο κ. Λερογιάννης 12 και ο κ. Γκορόγιας έναν.

Σε σύγκριση με το 2014 ο συνδυασμός Σουλιώτη απώλεσε δέκα (10) ποσοστιαίες μονάδες και 1.184 ψήφους. Ήταν μια επικράτηση που ήρθε, ίσως, πιο οριακά απ’ ότι ανέμεναν οι άνθρωποι της «Δύναμης Ανανέωσης», που, όμως, όπως λένε, έλαβαν το μήνυμα της κάλπης.

karpenisi 100

«Έχουμε πάρει τα μηνύματα των εκλογών», δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο δήμαρχος Ν. Σουλιώτης και πρόσθεσε πως «…συνεχίζουμε στη σταθερή πορεία, στον μονόδρομο της συνεργασίας, στον μονόδρομο της συνεννόησης, της στόχευσης και του αδιαπραγμάτευτου στόχου το Καρπενήσι να πάει ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο ψηλά. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.».

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος ανά πρώην δήμο δείχνει πως η κυριαρχία Σουλιώτη στις «παραδοσιακές» δυνάμεις των πρ. δήμων Κτημενίων, Προυσού και Φουρνά, αλλά και η επικράτησή του στα χωριά της Δομνίστας, του εξασφάλισαν μια ικανοποιητική διαφορά και έτσι οι ήττες στην πόλη του Καρπενησίου (28 Ε.Τ.) και στην Ποταμιά, έγιναν πιο εύκολα διαχειρίσιμες και εν τέλει δεν κόστισαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος δήλωσε, ακόμα, περήφανος που «…αυτή η ομάδα στάθηκε όρθια κόντρα σε πολλά -που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Πήραμε τα μηνύματα, όπως και κάποιοι άλλοι πήρανε τα μηνύματά τους. Πιστεύω ότι ο δήμος Καρπενησίου αποφάσισε να μην αλλάξει πορεία, να συνεχίσει να βλέπει μπροστά και να βλέπει ψηλά. Αυτό το σκοπό και αυτή την ιδέα θα υπηρετήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια».souliotis-vrady-eklogwn1

Βράδυ Κυριακής 26/5. Κλίμα ευφορίας στο επιτελείο Σουλιώτη, μόλις οριστικοποιήθηκε η νίκη του στις δημοτικές εκλογές

Ο νέος δήμαρχος Καρπενησίου πρόσθεσε: «Ευχαριστώ και όλους αυτούς που δεν μας στήριξαν, αλλά μας έδωσαν την ευκαιρία να μπορούμε να αποδείξουμε  να είμαστε χρήσιμοι την επόμενη ημέρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα  που εμπιστεύτηκα αυτόν τον αγώνα. Κάναμε ένα σύνολο ανθρώπων, παντρεύοντας την εμπειρία με την τόλμη των νέων ανθρώπων που θέλουν και αγαπούν τον τόπο τους και βγήκαμε τελικά νικητές.».