Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στα ίδια εκλογικά τμήματα και χωρίς σταυρό, θα διεξαχθεί ο β’ γύρος των εκλογών, την Κυριακή 2 Ιουνίου - Ξανά στις κάλπες οι Ευρυτάνες

H επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

 eklo19-2

Όσον αφορά στην Ευρυτανία, θα κληθούμε να ψηφίσουμε για Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας ανάμεσα στον Φάνη Σπανό («Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδα») και τον Απόστολο Γκλέτσο («Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση»)· ο πρώτος φαντάζει φαβορί καθώς την 1η Κυριακή είχε συγκεντρώσει ποσοστό που άγγιξε το 40% και 126.822 ψήφους, έναντι 23,82% και 75.971 του δεύτερου τ. δημάρχου Στυλίδας.

Οι δημότες Αγράφων θα αποφασίσουν επίσης για τον δήμαρχο της τετραετίας 2019-2023. Εκεί, θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Αγράφων και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Προοπτική», Θεόδωρος Μπαμπαλής, και ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Δύναμης Ανάπτυξης Αγράφων», Αλέξης Καρδαμπίκηςπου έχει τη στήριξη της Χρ. Σουλιώτη.
Ο Θ. Μπαμπαλής είχε λάβει την 1η Κυριακή 39,37% και 2.476 ψηφοδέλτια έναντι 33,97% και 2.137 ψήφων του έτερου διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου.
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τµήµατα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26.5.2019), µε τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών θα οριστεί ένας γραμματέας.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07.00 ώρα και θα λήξει την 19.00 ώρα.

 

Ζωντανή ροή αποτελεσμάτων θα υπάρχει, έγκαιρα και έγκυρα, μέσω του www.evrytanika.gr.