Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Από το Καρπενήσι ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των υποψήφιων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2019, η κεντρική, κοινή προεκλογική εκδήλωση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία. Ο Γ.Γ. της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ευρυτανίας, κ. Δημήτρης Μαντέκας, παρουσίασε στο ακροατήριο τους τρεις υποψηφίους: τον κ. Νίκο Λαθύρη, τον κ. Μωυσή Μπερμπερή και την κα Χρύσα Σκονδριάνου, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι τοποθετήσεις των υποψήφιων βουλευτών.1

Στην ομιλία του, ο κ. Μπερμπερής, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο -σε περίπτωση εκλογής της Νέας Δημοκρατίας- για «κίνδυνο οπισθοδρόμησης σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο (…)» και έθεσε διλήμματα όπως «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, αναγέννηση ή συντήρηση». Τόνισε, ακόμα, πως δεν επικοινωνήθηκε επαρκώς και ικανοποιητικά στην κοινωνία το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε όμως και για διάθεση «ανθρωποφαγίας» απέναντι στα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για «αντι-αριστερό μένος». «Ο Τσίπρας», επεσήμανε, επίσης, «οδήγησε τη χώρα στη σταθεροποίηση και καταξιώθηκε παγκόσμια ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης»· ζήτησε δε από τον λαό να δώσει μια δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εφαρμοστούν οι βαθιές αλλαγές που απαιτούνται στην ελληνική κοινωνία.6

Ο υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπερμπερής

Απολογιστικό χαρακτήρα της 4ετίας (2015-2019) ΣΥΡΙΖΑ είχε ο λόγος του έτερου υποψήφιου του κόμματος στην Ευρυτανία, κ. Λαθύρη, που ανάμεσα στ’ άλλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος της 7ης Ιουλίου. Δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια «χρεοκοπημένη Ελλάδα» το 2015 και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο σε τομείς όπως η εργασία (τόνισε τη μείωση της ανεργίας), την Υγεία (στάθηκε στην παροχή δωρεάν παροχών σε ανασφάλιστους και την ενίσχυση των δομών με ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό), την Παιδεία, το Ασφαλιστικό, τη φορολογία, μίλησε για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (ανέφερε πως έχουν δοθεί 170 εκ. στους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων για έργα υποδομών) κ.α.

7

Ο υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαθύρης

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα, για την Ελλάδα και την Ευρυτανία, παρουσίασε με τη σειρά της η κα Σκονδριάνου. Οι βασικοί πυλώνες είναι, όπως ανέφερε: 1. Ανάπτυξη για όλους και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, 2. Νέες, ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς, 3. Δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, 4. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Όσον αφορά στην Ευρυτανία και τον σχεδιασμό για αντιστροφή του κλίματος, επεσήμανε προτεραιότητες-δεσμεύσεις όπως η μετεξέλιξη του νομού σε Πρότυπο Κέντρο Ορεινής Οικονομίας, οι οδικές συνδέσεις και η αναβάθμιση δομών, η διαπεριφερειακή συνεργασία, η ανάπτυξη του συνεργατισμού μέσα από προγράμματα, η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής και η προσπάθεια να καταστεί η Ευρυτανία τόπος επανεγκατάστασης νέων ανθρώπων.

8

Η υποψήφια βουλευτής Ευρυτανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κα Σκονδριάνου

2

3

4

5

Ο Γ.Γ. της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας κ. Μαντέκας