Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Μάθε που ψηφίζεις. Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές - 121 τμήματα στην Ευρυτανία

Τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων της εκλογικής περιφέρειας του νομού Ευρυτανίας για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και την κατανομή σε αυτά των εκλογέων για ψηφοφορία, αποφάσισε και ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός.eklo19-sx2-0

Σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2015, ο αριθμός (και η κατανομή) των εκλογικών τμημάτων εμφανίζει μικρή αύξηση: πριν τέσσερα χρόνια ήταν 117 και φέτος ανέρχονται σε 121.

Προστέθηκαν δύο Ε.Τ. στην πόλη του Καρπενησίου, ένα στη Γρανίτσα και ένα στη Δομνίστα. Από τα 121 τμήματα, το 58%, ήτοι 70 Ε.Τ., θα λειτουργήσουν στα όρια του δήμου Καρπενησίου, ενώ ακόμα 51 τμήματα αφορούν στον δήμο Αγράφων.

Στην πόλη του Καρπενησίου θα ανοίξουν έντεκα τμήματα, όλα στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Έτσι, οι ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε διαφορετικά τμήματα σε σχέση με τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου λόγω των τετραπλών εκλογών λειτούργησαν 157 Ε.Τ. στον νομό και στο Καρπενήσι διατέθηκαν όλα τα δημοτικά σχολεία για τη διαδικασία. Την Κυριακή 7/7 οι εκλογείς θα προσέλθουν σε γνώρισμα για αυτούς -από παλαιότερες εκλογές- εκλογικά τμήματα. Στον σχετικό πίνακα, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στην πόλη του Καρπενησίου, μπορούν να δουν αναλυτικά το που ψηφίζουν.

PINAKAS EKLOGIKA_TMIMATA1

  >> ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ