Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021

ev media-logo

«Ρούχα και Παιχνίδια Αγάπης». Νέα δομή κοινωνικής πολιτικής από τον δήμο Καρπενησίου

Ο δήμος Καρπενησίου, μετά τα «Γεύματα Αγάπης», το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το πρόγραμμα διανομής καυσόξυλων και πετρελαίου, συνεχίζει την κοινωνική πολιτική αρωγής και στήριξης ευπαθών και αδύναμων ομάδων, συστήνοντας μία νέα δομή με την ονομασία «Ρούχα και Παιχνίδια Αγάπης»

dimarxeio477

Μέσα από τη δομή αυτή θα ωφελούνται παιδιά μέχρι την ηλικία των 18 ετών, με την παραχώρηση διαφόρων αγαθών όπως βρεφικά είδη, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία και άλλα εποχιακά είδη, καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η σύσταση της δομής ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25 Απριλίου 2012. Παραδόξως, τη νέα κοινωνική δομή, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στήριξε μόνο η ομάδα Μπομποτσιάρη από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Πιο αναλυτικά, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε ο χώρος όπου θα λειτουργήσει η δομή «Ρούχα και Παιχνίδια Αγάπης».

Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο κτήριο του δήμου, δίπλα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα «Γεύματα Αγάπης». Για τον σκοπό αυτό έχει ανακαινιστεί μία αίθουσα με εθελοντική εργασία από το υπάρχον προσωπικό του δήμου.

Επίσης, ψηφίστηκαν οι πόροι για τη λειτουργία της δομής, που θα προέρχονται κυρίως από δωρεές επιχειρηματιών, οι οποίοι θα προσφέρουν τα προϊόντα τους και από χορηγίες και δωρεές ιδιωτών, οργανισμών και ιδρυμάτων.

Αναφορικά με τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν θετικά, τα προσφερόμενα προϊόντα θα παραδίδονται στον χώρο της δράσης αυτής, συνοδευόμενα με τα σχετικά παραστατικά (δελτίο αποστολής) και θα παραδίδονται στους υπευθύνους, οι οποίοι θα είναι αρμόδιοι για την παραλαβή και φύλαξη των προϊόντων και των παραστατικών καθώς και για την έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων προς τους προσφέροντες φορείς.

Τη λειτουργία της δομής αυτής θα αναλάβει η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ποιότητας Ζωής, η ομάδα εθελοντών δημοτών και οι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου. Να σημειώσουμε ότι η κοινωνική δράση «Ρούχα και Παιχνίδια Αγάπης» θα προμηθεύει τους δικαιούχους προϊόντα κατόπιν αιτήσεώς τους, την οποία θα υποβάλλουν στην προαναφερόμενη Διεύθυνση καθώς και στο Δημαρχείο Καρπενησίου.

 Οι ενδιαφερόμενοι θα γνωστοποιούν στην αίτηση που θα υποβάλλουν, την ηλικία του παιδιού - δικαιούχου, το φύλο και τις συγκεκριμένες ανάγκες (π.χ. αγόρι, 6 ετών, επιθυμώ να λάβω ρούχα και βιβλία).

Υπεύθυνοι για την έγκριση των αιτήσεων θα είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ποιότητας Ζωής, οι οποίοι θα εξετάζουν τις αιτήσεις μία φορά την εβδομάδα, με βάση τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια των αιτούντων, κατά την περίοδο που γίνεται το αίτημα.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, για την καινούρια αυτή δομή που θα τεθεί σε λειτουργία δήλωσε: «Η δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, αναπτύσσει μία δέσμη αλληλένδετων κοινωνικών δράσεων που επιτυγχάνουν την εμπλοκή των ευπαθών ομάδων στον κοινωνικό ιστό και προσβλέπουν στην καλλιέργεια κοινωνικής ευθύνης προς κάθε μορφή κινδύνου. Σε αυτή τη λογική συστάθηκε και η δομή «Ρούχα και Παιχνίδια Αγάπης». Μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μαστίζουν την κοινωνία μας».