Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

ev media-logo

“Ο λαός της Ευρυτανίας μίλησε ξεκάθαρα στις εκλογές”. Η απαντηση Κοντογεώργου για την επανακαταμέτρηση των σταυρών που ζήτησε η κα. Οικονόμου

Με το Άρθρο 1 του Συντάγματος της Ελλάδας, απαντά ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος στην κίνηση αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος στην Ευρυτανία της κας Θωμαΐδος Οικονόμου, η οποία κατέθεσε χθες (Παρασκευή 12/7/2019),  αίτημα στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, επανακαταμέτρησης των σταυρών και επανελέγχου των 171 άκυρων ψηφοδελτίων -όλων των κομμάτων- που βρέθηκαν, καθώς η ίδια θεώρει ότι η διαφορά των 96 σταυρών υπέρ του κ. Κοντογεώργου είναι μικρή και δεν δέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών. kontogeorgos-ekloges-nixta-kallion

Να θυμίσουμε, σχετικά με τα άκυρα ψηφοδέλτια ότι στατιστικά είναι τα.. λιγότερα που βρέθηκαν σε εκλογική αναμέτρηση, καθώς ενδεικτικά να αναφέρουμε, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές του Μαιου 2019, βρέθηκαν: στις περιφερειακές 405 άκυρα και στις ευρωεκλογές 345 άκυρα ψηφοδέλτια στην Ευρυτανία.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ

Σε όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν την βούληση των Ευρυτάνων Πολιτών, τους θυμίζω το Άρθρο 1 του Συντάγματος της Πατρίδας μας:

«ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Βασικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Α΄

Μορφή του πολιτεύματος

Άρθρο 1

1.Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2.Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3.Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.»

Ο λαός της Ευρυτανίας μίλησε την 7η Ιουλίου με καθαρή φωνή και ξεκάθαρο αποτέλεσμα.

Οι Ευρυτάνες ανέδειξαν την Νέα Δημιοκρατία κυρίαρχη δύναμη στον Νομό μας με ποσοστό 48,87% και 6969 ψήφους και Εκπρόσωπό τους στο Εθνικό Κοινοβούλιο τον Κώστα Κοντογεώργο με 2746 ψήφους, έναντι της κ.Οικονόμου Θωμαΐδος που έλαβε 2650 ψήφους και του κ.Λάππα Κλεομένη που έλαβε 1187 ψήφους.(site Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος sterea ekloges).

Ποτέ στο παρελθόν, δεν αμφισβητήθηκε εκλογικό αποτέλεσμα με τόσο μεγάλη διαφορά (96 ψήφων), ακόμη και σε αντιπάλους συνδυασμούς, με εξαίρεση το εκρηκτικό 1993, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Πασοκ.

Θυμίζω δε ότι ο Δήμος Καρπενησίου κερδήθηκε δύο φορές με λιγότερες από 20 ψήφους και ουδείς διανοήθηκε να αμφισβητήσει την βούληση των πολιτών, ακόμη και αντίπαλων συνδυασμών.

Νέα Εποχή, νέα ήθη; «Όπερ έδει δείξαι».  

Ευρυτάνες Συμπολίτες μου,

Η εντολή σας την 7η Ιουλίου, ήταν δυνατή και ξεκάθαρη, κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει, παρά μόνον εσείς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Υποκλίνομαι με σεβασμό στην θέλησή σας και είμαι περήφανος για όλους εσάς.

Συνεχίζω να υπηρετώ τον τόπο μας με όλες μου τις δυνάμεις.

Ευχαριστώ και πάλι, με όλη μου την ψυχή, για την μεγάλη Τιμή, Αγάπη και Εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια.

«Η Ευρυτανία στην πρώτη γραμμή».