Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Έκλεισε η συμφωνία Ντόρας - Σαμαρά. Καθοριστικός ο ρόλος του Κώστα Μπακογιάννη. Ποιοι οι όροι της συμφωνίας

ntora-samaras55

Έκλεισε η συμφωνία για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες. Η επίσημη ανακοίνωση μπορεί να γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Θα υπάρξει πλαίσιο αρχών των δύο κομμάτων. Η Ντόρα Μπακογιάννη τίθεται πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός μένει ο όγδοος βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, με τον οποίο όμως πρόκειται να έχει συνάντηση ο  Αντώνης Σαμαράς. Άλλωστε, η αξιοποίηση του θεωρείται δεδομένη.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Πέντε στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μπουν επίσης σε εκλόγιμες θέσεις σε άλλα ψηφοδέλτια. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρονται στους πρώην βουλευτές: Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Γιώργο Κοντογιάννη και Λευτέρη Αυγενάκη και τους εξ' απορρήτων της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημήτρη Ζαφειριάδη και Γιάννη Οικονόμου.

Πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας ήταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και ο γιος της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ. Κώστας Μπακογιάννης,δήμαρχος Καρπενησίου (Διαβάστε εδώ). Στη συνάντηση Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έγινε προχθές το βράδυ ήταν παρόντες και οι δύο "προξενητές". 

Την ίδια στιγμή, οι αντίδρασεις που προέρχονται κυρίως από το χώρο της λαικής δεξιάς αναμένεται να πυκνώσουν με την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας. Είναι χαρακτηριστικά τα άρθρα που δημοσιεύονται στο antinews.gr, το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει τη συγκεκριμένη τάση. Ο προεδρικός φίλος Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος όμως δεν εξελέγη βουλευτής, διεμήνυσε στον Αντώνη Σαμαρά ότι οι κάλπες του έδειξαν ότι πρέπει να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία και όχι να φέρει πίσω τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ν. Κιουτσούκης χαρακτήρισε ξεπερασμένα τα νεοφιλελεύθερα μοντέλα και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία.

Της Χριστίνας Κοραή
enikos.gr