Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Στην Αυστρία ο Αντωνίου. Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς για τον 23χρονο Ευρυτάνα χιονοδρόμο

Την ώρα που οι συνομήλικοί του… περιδιαβαίνουν στις παραλίες ανά την Ελλάδα, εκείνος προπονείται σκληρά σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων. Ο λόγος για τον καλύτερο Έλληνα χιονοδρόμο, τον Ευρυτάνα Γιάννη Αντωνίου, αθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου, που εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται για προετοιμασία στον παγετώνα του Hintertux, στην Αυστρία.antoniou-austria-2019-jul

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο 23χρονος πρωταθλητής πέρασε από εργομετρικά τεστ και κατόπιν αναχώρησε, συνοδεία του ομοσπονδιακού προπονητή του Στέργιου Πάππου, με προορισμό την Αυστρία. Ήδη, εδώ και έναν μήνα ο Αντωνίου δουλεύει εντατικά στη φυσική κατάσταση, τομέα που θα δουλέψει και μετά την επιστροφή του από τον παγετώνα. Θα ακολουθήσει προετοιμασία σε εσωτερικές εγκαταστάσεις χιονοδρομίας στη Λιθουανία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΟΧΑ οι προεθνικές και εθνικές ομάδες των Βορείων Αθλημάτων για την περίοδο 2019-20. Στην Α’ ομάδα, τους αθλητές υψηλού πρωταθλητισμού, οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν στις διεθνείς μεγάλες διοργανώσεις, περιλαμβάνονται τα ονόματα του Γιάννη Αντωνίου και Γιάννη Πρώιου.