Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο Ιερώνυμος στη Σωτήρα. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών η τελετή λήξης της κατασκήνωσης (ΦΩΤΟ)

Υψηλούς παριστάμενους είχε η γιορτή λήξης της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου της Μητρόπολης Καρπενησίου στην Ανατολική Φραγκίστα (θέση Σωτήρα). Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (27/7) παρουσία, μεταξύ άλλων, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.1

Διήμερη επίσκεψη στην Ανατ. Φραγκίστα του δήμου Αγράφων πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και στο πλαίσιο αυτό παρευρέθηκε και στην τελετή λήξης της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου στη Σωτήρα.

Όπως είναι γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τα τελευταία -αρκετά- χρόνια, επισκέπτεται τα καλοκαίρια την Ευρυτανία για λίγες ημέρες ξεκούρασης, ενώ αγαπημένος του τόπος είναι η Αν. Φραγκίστα.

Εκεί βρέθηκε και προ ολίγων ημερών, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου αλλά και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρωτ. π. Θωμά Χρυσικού. Ο Αρχιεπίσκοπος, στο περιθώριο της 2ήμερης παραμονής του στην Αν. Φραγκίστα, επισκέφθηκε και τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στη Σωτήρα, όπου πέρασε αρκετό χρόνο με τα παιδιά δίνοντάς τους πατρικές συμβουλές. Ο κ. Ιερώνυμος παρακολούθησε μάλιστα ένα μέρος της τελετής λήξης της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου (κοριτσιών) και με το πέρας της ωραίας γιορτής, ευλόγησε τα παιδιά, συγχαίροντας όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.2

Έπεσε η αυλαία

Παρουσία, λοιπόν, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, του Μητρ/τη κ. Γεωργίου, των δημάρχων Αγράφων και Καρπενησίου κ.κ Μπαμπαλή και Σουλιώτη και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου η γιορτή λήξης της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου στην Ανατολική Φραγκίστα.

Τα παιδιά - ομαδόπουλα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών -γονέων και φίλων της κατασκήνωσης. Επίλογο στη βραδιά έβαλε ο κ. Γεώργιος, ευχαριστώντας τους υπευθύνους, τα στελέχη και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην άρτια λειτουργία της κατασκήνωσης.

Θυμίζουμε ότι οι κατασκηνώσεις στη Σωτήρα επαναλειτούργησαν ύστερα από μια δεκαετία, φιλοξενώντας, από τις αρχές έως τα τέλη Ιουλίου, περισσότερα από 120 παιδιά (αγόρια και κορίτσια), που μετείχαν καθημερινά σε ποικίλες δράσεις και παιχνίδια

«Η πρώτη χρόνια λειτουργίας των κατασκηνώσεων υπό την ευθύνη της Μητροπόλεως μας ανήκει στην ιστορία! Όλοι οι εμπλεκόμενοι αποχαιρετιστήκαμε με δάκρυα στα μάτια, δάκρυα χαράς και συγκίνησης, δίνοντας ραντεβού, πρώτα ο Θεός, για του χρόνου! Το όραμα του ποιμενάρχη μας έγινε πραγματικότητα. Από σήμερα κιόλας αρχίζει ο σχεδιασμός για του χρόνου! Το ταξίδι αυτό συνεχίζεται…», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Μητρόπολη Καρπενησίου.

4

4

4

4