Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ο κ. Δημήτρης Τσόλκας, νέος πρόεδρος στην Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» - Αντικαθιστά την κα Ελευθερία Νικοπούλου

«Άνεμος» ανανέωσης πνέει στους κόλπους της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», που διαθέτει πλέον νέο πρόεδρο.tsolkas-velouchi-proedros1

Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Τσόλκα (ΦΩΤΟ), που αντικαθιστά την κα Ελευθερία Νικοπούλου και θα βρίσκεται στην κεφαλή της Ένωσης για την επόμενη τριετία. Μέχρι πρότινος βρίσκονταν στη θέση του αντιπροέδρου, ωστόσο στο πρόσφατο συνέδριο των ομογενών εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου.

Τον προσεχή Οκτλωβριο, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» γιορτάζει τα 75α γενέθλιά της, εβδομήντα πέντε χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης προς τη γενέθλια γη, την Ευρυτανία, και τους ανθρώπους της.  Στις αρχές Ιουνίου, εξάλλου, η Ένωση πραγματοποίησε στο Σάρλοτ των ΗΠΑ το 75ο ετήσιο συνέδριό της, ενώ το επόμενο έχει προγραμματίσει να γίνει στο Καρπενήσι, το διάστημα 22-24 Ιουλίου 2020.

Η Ενωση Ευρυτάνων Αμερικής έχει στο ενεργητικό της σπουδαίο έργο αγαθοεργίας προς όλες τις κατευθύνσεις, στην Αμερική και στη γενέτειρα Ευρυτανία, όπου έκτισε Γυμνάσιο και Νοσοκομείο στο Καρπενήσι κι έκανε την αρχή με έρανο μεταξύ των μελών της και έπεισε το ελληνικό κράτος να αναλάβει το κτίσιμο και  τη λειτουργία του Γηροκομείου στο Καρπενήσι.

Προικοδότησε νεανίδες της Ευρυτανίας, βοήθησε και βοηθεί Ευρυτάνες που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, χορηγεί ετησίως υποτροφίες δεκάδων χιλιάδων δολαρίων σε σπουδαστές στην Αμερική και Ελλάδα (Αθήνα και Καρπενήσι - δείτε ΕΔΩ την πρόσφατη εκδήλωση), δημιούργησε και διατηρεί στην Ευρυτανία αξιόλογο πρόγραμμα ενίσχυσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενισχύει σημαντικά κάθε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καρπενησίου κ.α. Για το έργο της, η Ένωση έχει επισήμως βραβευθεί με το Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος, την Ακαδημία Αθηνών και την Κοινωνική Πρόνοια.