Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κακή η σήμανση προς τα Άγραφα. Στην αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας ο δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης

από την έντυπη έκδοση

Πινακίδες κατεύθυνσης και σήμανσης προς τον δήμο Αγράφων, καθώς και βελτίωση των δρόμων προς τις γέφυρες Τατάρνας και Επισκοπής, ζητά από την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Μαρία Σιαλμά, ο κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.kardampikis-sialma-sinantisi

Ενημερωτικές πινακίδες κατεύθυνσης προς τον Δήμο Αγράφων και βελτίωση του οδικού δικτύου προς τη γέφυρα Τατάρνας αλλά και τη Γέφυρα Επισκοπής, ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα. Μαρία Σιαλμά, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, στην συνάντησή τους σήμερα στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα, ο κ. Καρδαμπίκης μαζί με το πρώην ανώτερο στέλεχος της ΕΤΕ και σήμερα άμισθο σύμβουλό του, κ. Χαρίλαο Γρανίτσα, γνωστοποίησαν στην Αντιπεριφερειάρχη την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το οδικό δίκτυο προς την Ευρυτανία και ζήτησαν τον προγραμματισμό της  άμεσης βελτίωσής του, καθότι είναι πολύ επικίνδυνο για τους οδηγούς και καταστροφικό για τα οχήματα.

Για την παντελή έλλειψη πινακίδων κατεύθυνσης επεσήμαναν ότι ο Δήμος Αγράφων, μεταξύ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά, έχει επιπρόσθετα ως ζήτημα μείζονος σημασίας  και την παντελή έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων κατεύθυνσης και σήμανσης  προς την περιοχή μας. Το πρόβλημα συναντάται και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου και δεν υπάρχει καμία(!) πινακίδα που να δείχνει την κατεύθυνση προς την δυσπρόσιτη περιοχή των Αγράφων.

"Όσοι οδηγοί προτιμήσουν να μεταβούν στον Δήμο Αγράφων μέσω της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας που είναι και η πιο σύντομη διαδρομή, όσο και αν ψάξουν δεν θα εντοπίσουν καμία ένδειξη που να τους κατευθύνει σωστά στον προορισμό τους", τονίζει ο κ. Καρδαμπίκης και συνεχίζει: "Αν μάλιστα ταξιδέψουν νυχτερινές ώρες και κυρίως το χειμώνα και για πρώτη φορά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φθάσουν στα χωριά μας".

Ο κ. Καρδαμπίκης προσθέτει απευθυνόμενος στην κα Σιαλμά: "Επειδή η πιο πάνω περιγραφή της κατάστασης δεν έχει κανένα στοιχείο υπερβολής και απλά αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα, παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και των υπηρεσιών που εποπτεύετε, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τοποθετηθούν οι πινακίδες κατεύθυνσης και να διευκολυνθούν τόσο οι οδηγοί που κατευθύνονται προς το Δήμο Αγράφων αλλά και όσοι επισκέπτονται τα γειτονικά χωριά του Βάλτου  που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Είμαστε στη διάθεσή σας για την επισήμανση των σημείων όπου πρέπει να τοποθετηθούν".