Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Λιθοχώρι Αγράφων. Χρειάστηκαν και εναέρια μέσα για να κατασβεστεί

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Λιθοχώρι Αγράφων, το πρωί της Τετάρτης (23/10) Αυτή τη στιγμή, νωρίς το μεσημέρι, επιχειρούν πεζοπόρα τμήμα της Πυροσβεστικής και μόνο ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού, κ. Επαμεινώντα Κατσιάδα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς, με συντονισμένες προσπάθειες της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών, αποφεύχθηκαν τα χειροτέρα και η φωτιά, που ήταν σε δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα, τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11 το πρωί το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι φλόγες έκαψαν χορτολιβαδική έκταση, έλατα, κέδρα, φτέρες κ.α., σε σημείο με μεγάλη κλίση. Τον ακριβή αριθμό στρεμμάτων της καμένης έκτασης θα διαπιστώσει η πυροσβεστική.

Στο σημείο έφθασαν, νωρίς το μεσημέρι, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, ενώ επιστρατεύτηκαν και εναέρια μέσα, συνολικά δύο στον αριθμό (ένα Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο), καθώς ζητήθηκε η συνδρομή τους. Επίσης, στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχε με υδροφόρες και μηχανήματα έργου ο δήμος Αγράφων, ενώ με κάθε μέσο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους οι κάτοικοι της περιοχής. Δεν απειλήθηκαν κατοικίες. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0

fotia-lithoxori-0