Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

(Upd) Οριοθετήθηκαν αλλά καίνε για δεύτερη ημέρα οι φωτιές στα Γάβρενα Αγράφων

UPDATE. Για δεύτερη ημέρα σιγοκαίνε οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε δύσβατα σημεία ψηλότερα από τον οικισμό Γάβρενα, πλησίον του χωριού Άγιος Δημήτριος του δήμου Αγράφων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το Καρπενήσι κατάφεραν να οριοθετήσουν τις τρεις διαφορετικές εστίες και σήμερα, Σάββατο 26/10, πεζοπόρο τμήμα από πέντε (5) άτομα της Π.Υ. Καρπενησίου προσπαθεί να κατασβήσει τα ενεργά μέτωπα, που εκδηλώθηκαν σε μεγάλο υψόμετρο και σε περιοχή με έντονη κλίση, με δύσκολη πρόσβαση.

gavrena-fotia4

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Oι πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν νέα περιστατικά δασικών πυρκαγιών στην Ευρυτανία. Λίγα 24ωρα μετά την πυρκαγιά στο Λιθοχώρι Αγράφων (δείτε εδώ), τρεις (3) διαφορετικές εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν την Παρασκευή (25/10) στον οικισμό Γάβρενα, κοντά στο χωριό Άγιος Δημήτριος του δήμου Αγράφων.

Οι εστίες έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου ένα χιλιόμετρο και για την κατάσβεσή τους επιχειρούν συνολικά δέκα (10) πυροσβέστες της Π.Υ. Καρπενησίου, που επενέβη με τρία οχήματα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει το γεγονός πως τα σημεία είναι δύσβατα ελατοδάση και δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση. Οι εστίες καίνε σε μεγάλα υψόμετρα, ευτυχώς όμως στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

gavrena-fotia-collage

gavrena-fotia3

gavrena-fotia4

gavrena-fotia5