Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Ο σουπερήρωας Λύκος Αστέρης». Βιβλίο από την Καρπενησιώτισσα Ιωάννα Πεταρούδη

Την πρώτη της προσπάθεια στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας κάνει η νεαρή Καρπενησιώτισσα Ιωάννα Πεταρούδη, συγγραφέας του παραμυθιού με τίτλο «Ο σουπερήρωας Λύκος Αστέρης», που κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα από τις Εκδόσεις Χατζηλάκος.biblio petaroudi_paramithiΠρόκειται για ένα παραμύθι που έχει στο επίκεντρό του το μπούλινγκ, το τόσο σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας, προτείνοντας τρόπους για την αντιμετώπισή του. Το βιβλίο αποτελείται από σαράντα (40) σελίδες και η εικονογράφηση ανήκει στη Σίσυ Κυλερτζή, που ζει και εργάζεται στο Καρπενήσι, ενώ περιέχει και CD με την αφήγηση από τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Στην περιγραφή του βιβλίου διαβάζουμε: «Ο σουπερήρωας Αστέρης, είναι ένας λύκος διαφορετικός από τους συνηθισμένους, με γεμάτη καλοσύνη καρδιά, που όταν κάποιος έχει την ανάγκη του, φοράει την κόκκινη κάπα και πετάει σαν σίφουνας, για να τον βοηθήσει. Το ίδιο έκανε και για τον Γιαννάκη, που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, εξαιτίας κάποιων νταήδων συμμαθητών του. Κι όμως, ο Αστέρης, με τον τρόπο του και τις συμβουλές του, τον έκανε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να ξαναγυρίσει ήρεμος πια στο σχολείο (…).

Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. «Ο σουπερήρωας Λύκος Αστέρης» θα είναι σύντομα διαθέσιμος στα βιβλιοπωλεία· προς το παρόν διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του εκδοτικού οίκου.