Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Π.Ε. Ευρυτανίας: Παράταση στη διακοπή κυκλοφορίας στη θέση «Ακόνια», στο οδικό δίκτυο Κρέντης - Κρυονερίου

Κλειστός λόγω έργων για δύο και πλέον μήνες βρίσκεται ο κεντρικός οδικός άξονας των Αγράφων στη θέση "ΑΚΟΝΙΑ", στο οδικό δίκτυο Κρέντης - Κρυονερίου, τον οδικό άξονα των Αγράφων που συνδέει το Καρπενήσι και άλλες περιοχές των Αγράφων με τη Δυτική Ευρυτανία των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου.akonia-dromos-kleistos1

Η αρχική απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας προέβλεπε πως, λόγω έργων, ο δρόμος θα παρέμεινε κλειστός από τις 30/8/2019 έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Με νεότερη, ωστόσο, ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος της υπ αριθ. 168014/2167 απόφασης διακοπής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Κρέντης - Κρυονερίου στη θέση "ΑΚΟΝΙΑ", έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 (ώρα 16:00 μμ)

Όλο αυτό το διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που έρχονται από το Καρπενήσι μπορούν, είτε να κατευθυνθούν δια μέσω Φραγκίστας - Φτερόλακκας - Κρυονερίου, είτε αν φτάσουν στην Κρέντη, να ακολουθήσουν την ενημερωτική πινακίδα παράκαμψης μέσω Κρέντης - Φραγκίστας - Φτερόλακκας - Κρυονερίου, ενώ όσοι κατευθύνονται από τα χωριά του πρώην δήμου Αγράφων, μόνο από τον παρακαμπτήριο χωματόδρομο, περίπου 4 χιλιομέτρων -ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με μελίστρα από την υπηρεσία- που θα συναντήσουν λίγο πριν την διασταύρωση.

Αναγκαία τα έργα

Στη συγκεκριμένη θέση "ΑΚΟΝΙΑ", που βρίσκεται στον οδικό άξονα Κρέντης - Κρυονερίου, λίγα μέτρα πριν την διασταύρωση, παρατηρούνται συχνές βραχοπτώσεις στο οδόστρωμα σε μήκος περίπου 100 μέτρων σε κλειστή στροφή σε ένα επικίνδυνο πέρασμα από κάθετα βράχια εκατοντάδων μέτρων ύψους ενώ η περιοχή παρουσιάζει και φαινόμενα κατολισθήσεων. Η λήψη μέτρων ήταν απαραίτητη.

Το έργο αφορά στην κατασκευή τεχνικών και στην τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων για την προστασία από βραχοπτώσεις, επιλύοντας έτσι ένα από τα πιο σημαντικά και χρόνια προβλήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Ευρυτανίας.