Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Διήμερη επίσκεψη του Φώτη Σερέτη, Διοικητή 5ης Υ.ΠΕ, στο Καρπενήσι - Ενισχύεται με γιατρούς το Νοσοκομείο

Διήμερη επίσκεψη στην Ευρυτανία και ειδικότερα το Καρπενήσι πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης.seretis-tasios-karatsikis-0

Την Τρίτη 26/11 ο κ. Σερέτης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Νίκο Σουλιώτη, ενώ την επομένη, το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, παρουσία του κ. Αριστείδη Τασιού, του νέου διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρη Καρατσίκη και του Διευθυντή του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας κ. Νίκου Παπανικολάου. Επισκέφθηκε, επίσης, το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο νέος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ επέλεξε την Ευρυτανία για να ξεκινήσει τις επισκέψεις του σε Στερεά και Θεσσαλία, δίνοντας έτσι και το στίγμα των προθέσεων και των προτεραιοτήτων του. Ο Φ. Σερέτης είναι άλλωστε… παλιός γνώριμος στους Ευρυτάνες, καθώς τη διετία 2003-2004 διετέλεσε διοικητής της τότε ΠΕΣΥΠ (αντίστοιχης της ΥΠΕ) και έβαλε την υπογραφή του σε πολλές σημαντικές υποδομές της Ευρυτανίας, όπως η ίδρυση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού (με διοικητή του Νοσοκομείου τότε τον Θανάση Παπαμίχο), αλλά και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας.

Στη συζήτηση στην Π.Ε. Ευρυτανίας έγινε, μεταξύ άλλων, αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα υγείας και πρόνοιας στις δομές που λειτουργούν σε Καρπενήσι και χωριά, αναλύθηκαν τα κίνητρα που χορηγεί η Περιφέρεια σε αγροτικούς ιατρούς και αναδείχθηκε το πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με -κοινό- στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον νομό.seretis-tasios-karatsikis-0

Eνισχύεται το Νοσοκομείο

Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σερέτης έχει ήδη βάλει την υπογραφή για την τοποθέτηση Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ άμεσα αναμένεται η έλευση: Γυναικολόγου, Μαιευτήρα και Αναισθησιολόγου.

Θετική είναι και η εξέλιξη, όπως σημείωσε ο κ. Τασιός, της επέκτασης παροχής κινήτρων και σε επικουρικούς ιατρούς, που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε για τα ζητήματα της Ευρυτανίας ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, αναφέρθηκε ο νέος διοικητής (απομένει η δημοσίευση σε ΦΕΚ) του Γ.Ν. Καρπενησίου κ. Καρατσίκης, χαρακτηρίζοντας τιμητική την επίσκεψη Σερέτη στο Καρπενήσι.

seretis-tasios-karatsikis-2