Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

(BINTEO) Mητροπολίτης Γεώργιος: «Το πολιτικό σύστημα απαξίωσε τον λαό & δημιούργησε πελατειακές σχέσεις» - Η παρέμβασή του στην ΠΕΔ Στερεάς

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (και κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας) της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, που φιλοξενήθηκε στο Καρπενήσι, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2020.mitropolitis-ped1

Αφού ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ο κ.κ. Γεώργιος θέλησε να σχολιάσει και να καυτηριάσει παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και να ζητήσει ανατροπή των αντιλήψεων όλων (πολιτικών-αυτοδιοικητικών-πολιτών) προκειμένου να περάσουμε σε μια νέα, καλύτερη εποχή.

BINTEO

«Το πολιτικό μας σύστημα έχει εκ των έσω κλονιστεί και ενδεχομένως να καταρρέει», σημείωσε αρχικά και επεσήμανε τον αναβαθμισμένο ρόλο που κατέχει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση: «Η θέση ενός δημάρχου σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν, είναι πολύ πιο σημαντική και πιο σπουδαία», επεσήμανε και μίλησε για μεγαλύτερες ευθύνες. «Μην ξεχνάτε ποτέ τον λαό», ήταν η παραίνεσή τους προς τους αυτοδιοικητικούς.

Εξέφρασε ύστερα την άποψη πως το πολιτικό σύστημα απαξίωσε τον λαό, δημιουργώντας «μια καθαρά πελατειακή σχέση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πολίτες συρρέουν στα πολιτικά γραφεία, απευθύνονται ακόμα και στην ίδιο τον Μητροπολίτη, προκειμένου να πετύχουν εξυπηρετήσεις, τόνισε.  

Ζήτησε δε από τους πολίτες να στηρίζουν τους αιρετούς του εκάστοτε τόπου, που αναδείχθηκαν μέσα από τις εκλογές. Ο λαός σήμερα δεν προσφέρει στα κοινά αλλά έχει μόνο απαιτήσεις, είπε ο Μητροπολίτης και ζήτησε αλλαγή των «αρρωστημένων νοοτροπιών» για το καλό της κοινωνίας.