Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Θάνατος Κώστα Βεράκη: Aναβολή στη δίκη για τον Φεβρουάριο

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Ιανουαρίου (και επρόκειτο να συνεχιστεί την Παρασκευή 24/1), στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου, η δίκη για τον θάνατο του επιχειρηματία (ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη κυνηγιού) Κώστα Βεράκη. Η έδρα του δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή και η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ένας Λαμιώτης ιατρός, πελάτης του θύματος, που παραπέμφθηκε για να δικασθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.diki-veraki-karpenisi1

Έχουν κληθεί για να καταθέσουν περισσότεροι από τριάντα μάρτυρες. Την πρώτη ημέρα (13/1), ενώπιον δικαστών και ενόρκων κατέθεσαν η μητέρα, η αδερφή και η σύζυγος του άτυχου 39χρονου. Η εκδίκαση συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων, προκειμένου να ριχθεί φως στο τι τελικά συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωινό πριν πέντε χρόνια. Για ατύχημα λόγω εκπυρσοκρότησης του όπλου κάνει λόγο η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, για δολοφονία μιλά η οικογένεια του θύματος.

Χαμηλούς τόνους κρατούν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους στην κρίση της Δικαιοσύνης. Για λόγους ασφαλείας, θα ληφθούν εκ νέου αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η υπόθεση

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 2014 όταν η Λαμία, η Φθιώτιδα και ολόκληρο το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου του 39χρονου τότε επιχειρηματία, ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη κυνηγιού και αλιείας, Κώστα Βεράκη. Το τραγικό περιστατικό είχε διαδραματιστεί γύρω στις 08.30 το πρωί, στο κατάστημα του θύματος, στο νότιο τμήμα της Λαμίας, στη γωνία των οδών Τσαγκάρη και Λυσάνδρου, πλησίον του Σταθμού Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο θάνατός του προήλθε από τραγικό ατύχημα, όταν το όπλο ενός πελάτη του, γνωστού ιατρού της Λαμίας, εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Πέντε χρονιά μετά και ύστερα από επίμονες προσπάθειες της οικογένειας του θύματος, η υπόθεση ήρθε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευρυτανίας καλείται να εξετάσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με την οποία βαρύνεται σήμερα ο ιατρός.