Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Υπουργείο Υγείας: Εξέδωσε οδηγίες προς τα σχολεία για την έξαρση της εποχικής γρίπης - Τι πρέπει να προσέχετε

plisimo-xeriwn-ypourgeio-ygeias

Οδηγίες και μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στα σχολεία και στους φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Η εγκύκλιος εστάλη κατόπιν στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να ενημερωθεί όλη η μαθητική κοινότητα. Έτσι, κοινοποιήθηκε προς τα σχολεία του νομού και από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Α/θμιας και Β/θμιας) Ευρυτανίας.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη. Παρατίθεται η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης, οδηγίες ατομικής υγιεινής, τα απαιτούμενα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι σχολικές μονάδες κ.α.

Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ