Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Άντεξε το ρεκόρ της Δήμητρας Παπασπύρου. Η Αλ. Παππά άγγιξε τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον Μαραθώνιο Γυναικών ανήκει, επί τριάντα και πλέον χρόνια, στην Ευρυτάνισσα σπουδαία αθλήτρια, Δήμητρα Παπασπύρου. Πριν λίγες ημέρες η Αλεξία Παππά έφθασε μια «ανάσα» από το σπάσιμο του ρεκόρ.papaspirou-pappa

ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η Δήμητρα Παπασπύρου, από το Στένωμα Ευρυτανίας. Από το μακρινό ‘89 κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον Μαραθώνιο Γυναικών

ΔΕΞΙΑ. Η Αλεξία Παππά έφθασε πολύ κοντά στην κατάρριψη του χρόνου της


Η 29χρονη Ελληνοαμερικανίδα, που κατά το παρελθόν έχει προετοιμαστεί στο Καρπενήσι, έτρεξε στον Gold Label Marathon, στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου τερμάτισε δέκατη με χρόνο 2:34:26.

Για λίγα μόλις δευτερόλεπτα άντεξε το ρεκόρ της Παπασπύρου, που είχε επιτευχθεί την 1η Οκτωβρίου του 1989 στο Βερολίνο· ήταν επίδοση 2:34:24. Ο χρόνος της Παππά αποτελεί την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Τη δεκαετία του ’90, τον μαραθώνιο γυναικών στην Ελλάδα μονοπώλησε η «μάχη» ανάμεσα στη Δήμητρα Παπασπύρου και τη Μαρία Πολύζου, με τις δύο μεγάλες αθλήτριες να καταρρίπτουν διαδοχικά τα ρεκόρ.

Τέσσερις φορές έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ η Παπασπύρου και τρεις η Πολύζου, μέχρι που η τελευταία να κάνει (το 1998) 2:33:40 στη Βουδαπέστη, χρόνος που της δίνει το πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Η Παπασπύρου, από το Στένωμα Ευρυτανίας, με το 2:34:24 του Βερολίνου (1989) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ για εννέα χρόνια.