Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ξεκινά το σπίτι για τους Ευρυτάνες καρκινοπαθείς. Προ των πυλών η έναρξη των εργασιών στην Αθήνα (έντυπη)

από την έντυπη έκδοση

Παρουσία των μελών του, ο Σύλλογος «Αγώνας Ζωής» πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη (29/1), στη μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, την ετήσια Γενική Συνέλευσή του (φωτο). Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε ταβέρνα της πόλης.agonas-zois-sineleusi

Στην ομιλία της, η πρόεδρος κα Ανθή Μουλιανίτη προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό δράσεων του συλλόγου, που ξεκίνησε δειλά-δειλά με λιγοστά μέλη πριν 3 χρόνια και σήμερα αριθμεί 150 εθελοντές. Από το 2019 αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.).

Η δομή στην Αθήνα

Ένας εκ των στόχων ίδρυσης του συλλόγου ήταν η παροχή βοήθειας (οικονομική, ψυχολογική, σε επίπεδο ενημέρωσης κ.α.) σε συνανθρώπους μας που νοσούν από καρκίνο και προμετωπίδα αυτού η δημιουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας για Ευρυτάνες καρκινοπαθείς στην Αθήνα. Η δομή θα φιλοξενεί ανθρώπους που υποβάλλονται σε θεραπεία σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Αττικής και δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους.

Για τον σκοπό αυτό, οι άνθρωποι του συλλόγου μαζεύουν χρήματα και ήδη, όπως σημειώνει στα Ευρυτανικά Νέα η κα Μουλιανίτη έχει συγκεντρωθεί περίπου το μισό από το απαιτούμενο ποσό (περίπου 25.000 από 52.000 ευρώ), όπως αυτό έχει προϋπολογιστεί από σχετική μελέτη. Τα συγκεκριμένα χρήματα συγκεντρώθηκαν από δωρεές απλών πολιτών, από εκδηλώσεις, συναυλίες κ.α.

Σε πρώτη φάση, το Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου παραχώρησε προς χρήση στον σύλλογο διαμέρισμα σε πολυκατοικία στον Καρέα Αττικής. Το διαμέρισμα έχει μείνει ακατοίκητο επί δεκαετίες και γι’ αυτό χρειάζεται ριζική αναμόρφωση. Όταν το οίκημα (εμβαδού περίπου 50τμ) έλθει στην κατάσταση που χρειάζεται, θα είναι σε θέση να παρέχει φιλοξενία σε δύο ασθενείς και δύο συνοδούς τους.

Η πρόεδρος του «Αγώνα Ζωής» εκτιμά ότι οι εργασίες ανακατασκευής θα αρχίσουν πριν από το Πάσχα, ενώ στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέσα σε 3-4 μήνες.