Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Χιονοδρομικό Κέντρο: Δανείζει τα εκχιονιστικά του μηχανήματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας, για τη διατήρηση της πρόσβασης στο Βελούχι

Την παραχώρηση στην ΠΕ Ευρυτανίας τριών εκχιονιστικών μηχανημάτων ιδιοκτησίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, μέλος της οποίας είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και πρόεδρος ο περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός. Στο σύνολό της η αντιπολίτευση διαφώνησε ενώ η παραχώρηση θα λήξει με το πέρας της σεζόν, στις 30 Απριλίου 2020.mixanimata-velouxi-arxeio1

Την Τετάρτη 29/1, συνεδρίασε στη Λαμία η Οικονομική Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας και ενέκρινε την παραχώρηση μηχανημάτων έργου, ιδιοκτησίας του "Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου A.E.", στην Π.Ε. Ευρυτανίας, μετά από έγγραφο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας (Τμήμα Ευρυτανίας) προς την Οικονομική Επιτροπή.

Η Οικονομική Επιτροπή μετά τη συζήτηση που έγινε, κατά πλειοψηφία ενέκρινε "...τη δωρεάν παραχώρηση από την εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου ΑΕ στην Π.Ε. Ευρυτανίας, των εξής μηχανημάτων έργου: Εκχιονιστικό μηχάνημα ROLBA 1200, Εκχιονιστικό μηχάνημα ROLBA 400 και Εκχιονιστικό μηχάνημα, λάμα INTERNATIONAL". Η παραχώρηση θα λήξει την 30η Απριλίου 2020.

Η παραχώρηση των μηχανημάτων γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η ΠΕ Ευρυτανίας θα διαθέτει χειριστές για τα μηχανήματα και θα αποτελεί ευθύνη της η ορθή χρήση των μηχανημάτων. Οι δαπάνες για τη λειτουργία και τυχόν βλάβες, που θα προκύψουν, θα βαρύνουν αποκλειστικά την Π.Ε. Ευρυτανίας.

Πριν τη χρήση των μηχανημάτων, κατά την παράδοσή τους και κατά την επιστροφή των μηχανημάτων η εταιρεία Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου ΑΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευρυτανίας, θα προβούν σε λεπτομερειακό έλεγχο των μηχανημάτων για τη σωστή λειτουργία τους.

Όχι από την αντιπολίτευση

Ωστόσο, από την αντιπολίτευση υπήρξαν αντιρρήσεις. Ο κ. Τάσος Χρονάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της εταιρείας και κατηγόρησε την Περιφέρεια για κακοδιαχείρισή της, καθώς αν και βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, όπως και η Ευρυτανία ΑΕ, μέχρι και σήμερα καμία ενέργεια δεν έγινε και οι εταιρείες φαίνεται να λειτουργούν κανονικά. Σε αυτή τη βάση, δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία του θέματος.

Η κ. Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε μεταξύ άλλων πως "εάν δεν υπάρξουν χιονοπτώσεις, τα μηχανήματα αυτά θα είναι άχρηστα, εκτός κι αν αυτή η μεταβίβαση γίνεται, για να καλύψει προηγούμενες ανάγκες...". Στη βάση αυτή και για ουσιαστικούς λόγους, εφόσον δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των ανώνυμων εταιρειών, έδωσε αρνητική ψήφο. Ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης ψήφισε λευκό και τέλος ο κ. Δούρος δήλωσε πως, "...εφόσον αναφέρονται στην εισήγηση ο χρόνος και η αιτία χρήσης των μηχανημάτων, δεν έχει αντίρρηση".