Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος ως τη διασταύρωση για Αγαλιανό. Έργο 1,1 εκ. € από την Περιφέρεια - Τασιός: "Αρση της απομόνωσης"

Τρία νέα έργα οδοποιίας χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ περίπου και ναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή τους. Ένα εξ αυτών είναι το έργο με τίτλο "Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου από ρέμα Αρβανίτη Αγίας Βλαχέρνας έως διασταύρωση με επαρχιακή οδό Αγαλιανού-Σαρκίνης", προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.agia-vlaxerna-dromos

Στην Οικονομική Επιτροπή της 29ης Ιανουαρίου εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του ηλεκτρονικού, ανοιχτού διαγωνισμού του έργου "Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου από ρέμα Αρβανίτη Αγίας Βλαχέρνας έως διασταύρωση με επαρχιακή οδό Αγαλιανού-Σαρκίνης", προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ. 

Το έργο θα δημοπρατηθεί το προσεχές διάστημα. Αφορά διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών, ασφαλτοστρώσεις καθώς και την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης στο οδικό δίκτυο Αγία Βλαχέρνα όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής: "Με την έγκριση των όρων διακήρυξης και την επικείμενη δημοπράτηση του έργου της ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου κάνουμε ένα ακόμη βήμα ώστε να ολοκληρώσουμε την πολύ σημαντική για εμάς οδική σύνδεση με την Αιτωλοακαρνανία στη θέση Αγαλιανός. Με τον τρόπο αυτό απαντούμε σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, αίροντας την απομόνωσή της. Παράλληλα ολοκληρώνουμε την σημαντική τουριστική διαδρομή Καρπενήσι – Φιδάκια – Αγία Βλαχέρνα – Λίμνη Κρεμαστών, επενδύοντας και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Ευρυτανίας".

Επισημαίνεται ότι στην επίσκεψη εργασίας στη χωρική αντιπεριφερειάρχη κα Μαρία Σαλμά, στο Μεσολόγγι, που πραγματοποίησε ο κ. Τασιός τις προηγούμενες ημέρες, έγινε ειδική αναφορά για την ασφαλτόστρωση ενός μικρού τμήματος χωρικής αρμοδιότητας Αιτωλοακαρνανίας από τον Αγαλιανό έως την γέφυρα Επισκοπής, καθώς και για τις πρωτοβουλίες αξιοποίησης της Λίμνης των Κρεμαστών με έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού και αναψυχής με όρους ήπιων μορφών, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τους περιβαλλοντικούς πόρους την λίμνης και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών.