Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ένας Ευρυτάνας γράφει μουσική για τον Παντελή Θαλασσινό. Η νέα συνεργασία του Πάνου Μπλέτζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παντελής Θαλασσινός συναντά στο στούντιο τον ταλαντούχο Ευρυτάνα ερμηνευτή και τραγουδοποιό, Πάνο ΜπλέτζαΣτο νέο τραγούδι του Θαλασσινού, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, με τίτλο «Στον Πειραιά ξημέρωμα», τη μουσική υπογράφει ο Ευρυτάνας (από τη Βίνιανη) ερμηνευτής και τραγουδοποιός Πάνος Μπλέτζας (στίχοι: Σπύρος Θεοδώρου).mplentzas-thalassinos

Πρόκειται για το πρώτο δείγμα μιας πολυσυλλεκτικής δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Βήμα πρώτο», την οποία υπογράφουν εξ ολοκλήρου οι δύο δημιουργοί με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών· δύο εξ αυτών είναι η Χριστίνα Μαραγκόζη και ο Μιχάλης Δημητριάδης.

Με πορεία ανοδική

Με τον ελπιδοφόρο λαϊκό ερμηνευτή Πάνο Μπλέτζα είχαν ασχοληθεί τα "Ευρυτανικά Νέα" τον Οκτώβριο του 2018, φιλοξενώντας μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του. Ο γεννημένος το 1994 τραγουδιστής, που μεγάλωσε στο νησί της Κω, δήλωνε υπερήφανος για την καταγωγή του, χαρακτηρίζοντας «πηγή έμπνευσης» την Ευρυτανία.

Έχει κυκλοφορήσει έως τώρα έναν προσωπικό δίσκο: Φέρει τον τίτλο «Υδρόγειος» και περιλαμβάνει 11 τραγούδια, όλα σε μουσική του σημαντικού σύγχρονου συνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μπλέτζας έχει συνεργασθεί ως ερμηνευτής με πολλούς μεγάλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, όπως οι: Μίμης Πλέσσας, Θέμης Αδαμαντίδης, Σταμάτης Κόκοτας, Τάκης Σούκας, Χρ. Παπαδόπουλος, Χρήστος Γιαννόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α., ενώ δισκογραφικά έχει τραγουδήσει με την Πίτσα Παπαδοπούλου το ντουέτο «Τραπέζι στα αστέρια».

«Όλοι αυτοί οι τεράστιοι καλλιτέχνες, μα και άνθρωποι», είχε πει στη συνέντευξή του στα Ε.Ν, «συνέβαλαν στη δημιουργία μιας καθαρά δικής μου καλλιτεχνικής υπόστασης, με βοήθησαν να ανακαλύψω τον εαυτό μου».

Ακόμα, ως συνθέτης, έχει γράψει τραγούδια για τη Λίτσα Γιαγκουση, τη Χριστίνα Μαραγκόζη, τον Μιχάλη Δημητριάδη. Υπογράφει δε το τελευταίο προσωπικό του τραγούδι με τίτλο «Τέρμα τα ηχεία» (κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρία Spicy).

mpletzas-thalassinos1

Με τον Π. Θαλασσινό και τον στιχουργό Σπύρο Θεοδώρου

mpletzas-thalassinos2

Με την τραγουδίστρια Χριστίνα Μαραγκόζη και τον Σπ. Θεοδώρου