Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Πιο ασφαλές το οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας. Έργο 1,1 εκ. € από την Περιφέρεια, πού τοποθετούνται στηθαία

από την έντυπη έκδοση

Τους όρους της διακήρυξης του ηλεκτρονικού, ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «Σήμανση- Ασφάλιση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Ευρυτανίας», προϋπολογισμού 1.070.052,04 ευρώ (με ΦΠΑ), ενέκρινε, στις 5 Φεβρουαρίου, η Οικονομική Επιτροπή.

Το έργο, που θα δημοπρατηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφορά στην εκτέλεση εργασιών σήμανσης και ασφάλισης του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ευρυτανίας, με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων σήμανσης, πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων, πινακίδων κινδύνου και καθρεπτών οδικής κυκλοφορίας, επιδιόρθωση των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων από σιδηροσωλήνες σε διάφορα τεχνικά του οδικού δικτύου καθώς και διαγράμμιση σημαντικού τμήματος του οδικού δικτύου.dromos-prousos11

Τα σημεία παρέμβασης

Πιο ειδικά, οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, στα εξής σημεία του οδικού δκτύου του δήμου Καρπενησίου: Ράχη Τυμφρηστού - Στάβλοι (800μ.), Γαύρος - Προυσός - Καστανιά (1000μ.), Φουρνά - Κλειτσός - Βράχα (500μ.), Μπαγασάκι - Σελλά - Φιδάκια - Αγία Βλαχέρνα (1000μ.), Ασπρόπυργος - Βελωτά - Γέφυρα Σαρκίνης (600μ.), Αγία Τριάδα - Δομνιανοί - Στένωμα (500μ.), προς Τ.Κ Βουτύρου (60μ.), προς Τ.Κ Καρίτσας (140μ.).

Αντίστοιχα, στον οδικό άξονα του δήμου Αγράφων, τα σημεία είναι τα εξής: Χρύσοβα - Βαλαώρα (300μ.), Τοπόλιανα - Ν. Αργύρι - Ραπτόπουλο (600μ.), καθώς και στα οδικά δίκτυα Δ.Ε Αγράφων (1000μ.), Δ.Ε. Φραγκίστας (500μ.), Δ.Ε Βίνιανης (500μ.), όπως και από τη διασταύρωση Χρύσως έως τον Άγιο Δημήτριο (500μ.). 

Πινακίδες και λοιπά

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, θα γίνει η τοποθέτηση πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων καθώς και πινακίδων σήμανσης, σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού, η εγκατάσταση πολυκαρβονικών άθραυστων καθρεπτών οδικής κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία που απαιτούν την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών, όπως και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων από σιδηροσωλήνες σε διάφορες θέσεις απροστάτευτων κιβωτοειδών ή σωληνωτών τεχνικών καθώς και υπαρχόντων γεφυρών.

Το έργο περιλαμβάνει, ακόμα, τη διαγράμμιση οδοστρώματος εμβαδού 30.000 τετραγωνικών μέτρων με ανακλαστική βαφή, καθώς και την αποκατάσταση των βλαβών σε σημαντικό αριθμό στηθαίων ασφαλείας.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η ασφάλεια του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Ευρυτανίας και να τοποθετηθούν αρκετές πινακίδες σήμανσης και πληροφόρησης για την πληρέστερη ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών.

Οι δηλώσεις

«Η ασφαλής οδήγηση στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας είναι βασικό μας μέλημα. Στην Ευρυτανία υλοποιούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, εργασιών σήμανσης και ασφάλισης, που αναβαθμίζουν σημαντικά την διέλευση στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός συμπλήρωσε: «Με την έγκριση των όρων διακήρυξης και την επικείμενη δημοπράτηση του έργου Σήμανση-Ασφάλιση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Ευρυτανίας προχωρούμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό δίκτυο στοχεύοντας στην ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)