Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Δεύτερο πανελλαδικά το 3ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου. Βραβείο στη συγγραφή παραμυθιού για τη Β’ τάξη, από την έντυπη

από την έντυπη έκδοση

Όταν το μεράκι των δασκάλων συναντά το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό. Ενίοτε δε, αξίζει ακόμα και βραβείο. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου -και ειδικότερα το φετινό τμήμα Β2- απέσπασε στη Θεσσαλονίκη το 2ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού. Το παραμύθι των παιδιών έχει ως θέμα τη διαφορετικότητα, την αναγνώριση και την αποδοχή της, μέσα από μια όμορφη και διδακτική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα… μολύβι.3o-dimotiko-brabeio-paramithi

Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα γεμάτη παραμύθια και ένα κλίμα χαράς και περηφάνειας, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, η βράβευση των μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου για την κατάκτηση του 2ου βραβείου συγγραφής παραμυθιού.

Ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού, που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το Δημοτικό Σχολείο Λητής, πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και είχε θέμα: «Κάνε μια ευχή, είπε ο μαγικός καθρέπτης».

Ειδικότερα, πέρσι τον Μάρτιο, τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρισμένα σε κατηγορίες (Νηπιαγωγεία, Α’-Β’ Τάξη Δημοτικών, Γ’-Δ’ Τάξη Δημοτικών και Ε’-ΣΤ’ Τάξη Δημοτικών), συμμετείχαν στον διαγωνισμό, κατά τον οποίο έπρεπε να αναπτύξουν μέσα σε 1.000 λέξεις το θέμα που τους δόθηκε. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 200 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα δημιουργώντας τις δικές τους παραμυθιακές ιστορίες.

Αφού ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των κειμένων από κριτική επιτροπή που στελέχωσαν συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, στελέχη της εκπαίδευσης και αφηγήτριες παραμυθιών, τον Ιούνιο του 2019 βγήκαν τα αποτελέσματα. Στην κατηγορία της Α’-Β’ Τάξης διακρίθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου με τη συμμετοχή των μαθητών του Α2 (φετινό Β2), αποσπώντας 2ο βραβείο σε πανελλαδικό επίπεδο.3o-dimotiko-brabeio-paramithi1

Αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου παρέστησαν στην εκδήλωση συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και τη δασκάλα της τάξης. Οι μαθητές που δημιούργησαν το παραμύθι είναι οι: Κρουστάλλη Ειρήνη, Λάππας Γιάννης, Λιάγκος Αλέξανδρος, Μεριγκούνη Σοφία, Ξαγάρας Αλέξανδρος, Πανάρας Κωνσταντίνος, Σεϊντής Βαγγέλης, Τομαρά Φρειδερίκη, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Τσιγαρίδα Ευτυχία, Τσώνη Αριάδνη, Φούκα Ειρήνη, Φούκα Έφη, Χειλάς Ηλίας, Χινόπωρος Σωτήρης και Ψωμά Αναστασία. Η δασκάλα που συντόνισε τη δράση είναι η Τζιοβάρα Θεοδώρα.

Τα παραμύθια που διακρίθηκαν, εκδόθηκαν σε μορφή βιβλίου από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης με ISBN και αναμένεται η ψηφιακή μορφή του βιβλίου (e-book). «Η φιλοξενία και η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικές», σημειώνει το 3ο Δ.Σ., και σε αυτή, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρών ο κ. Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο κ. Κυρίζογλου Λάζαρος, Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ο κ. Τρικκαλιώτης Ιωάννης, συντονιστής του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, διευθυντές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

«Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη διάκρισή τους! Συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, είτε διακρίθηκαν, είτε όχι! Η διαδρομή που ακολούθησαν μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών, της κριτικής σκέψης, της αφήγησης, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης ήταν μεγάλο βραβείο για όλους και άξιζε που την έκαναν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το 3ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου.